Tip os log ind

Beviser fundet for fire hun-ulve i Danmark

Mindst én af dem har været i det midtjyske område
24. august 2015, 09.47

For en lille måneds tid siden blev de første hunulve i Danmark dokumenteret.

Nu har yderligere DNA-undersøgelser foretaget af Aarhus Universitet påvist, at der har været mindst fire forskellige hunulve på spil.

De fire hunulve er fundet i områderne Thy, Midtjylland og Sydjylland.

Seniorforsker Liselotte Wesley Andersen, der har foretaget analyserne, siger om undersøgelserne:

- Der samme steder også er fundet DNA-spor efter hanulve, så hermed er der basis for, at Danmark i denne sommer kan få de første dokumenterede ulvehvalpe.

Af hensyn til eventuel yngel vil forskerne ikke nærmere præcisere, hvor fundene er gjort.

Naturhistorisk Museum, Aarhus har i samarbejde med Aarhus Universitet netop modtaget yderligere midler fra 15. Juni Fonden til ulveundersøgelser. Seniorforsker Thomas Secher Jensen udtaler at museet er meget taknemmelig for, at fonden, som har støttet ulveundersøgelserne de seneste to år, også fremover vil finansiere formidling og forskning, herunder videreførelse af DNA-ulveregisteret.

- Vi kan derfor fortsætte vores oplysningsarbejde, og vi er parate til at modtage henvendelser og prøver fra offentligheden, både fra enkeltpersoner, grupper og organisationer, siger han.

Aarhus Universitet og Naturhistorisk Museum har i forbindelse med ulveundersøgelserne udvidet den eksisterende forskergruppe. Forskergruppen vil med udgangspunkt i det nationale DNA-register over ulve, som er ved at blive opbygget i tæt samarbejde med forskere fra Tyskland og Polen, hvor ulvene kommer fra, igangsætte forskningsprojekter om ulve og betydningen af deres genindvandring for den danske natur.


Ordet er dit