Tip os log ind
Der bliver rocket i Boxen næste år, når Queen-musicalen kommer forbi maj.
Foto: Tom Laursen

Queen-musical i Boxen med Szhirley, Joey Moe og Niels Olsen

Rollelisten er offentliggjort til »We will rock you«-musicalen, der spiller i Boxen til næste år
02. november 2016, 18.39

Boxen Fire ugers auditions for over 400 sangere, dansere, musicalperformere og skuespillere er nu slut, og rollelisten er klar til den danske opsætning af Queen-musicalen »We will rock you«

Som musicalens sexede superskurk Killer Queen springer Szhirley for første gang ud i skurkefaget. R&B-sangerinden har tidligere haft hovedrollen i musicalen »Elsk mig i nat« og har ligeledes haft roller i »Shrek the Musical« og »Den eneste ene - The Musical«.

Oprøreren Britney - opkaldt efter Britney Spears - bliver spillet og sunget af hitmageren, sangeren og Voice Junior-dommeren Joey Moe, som vender tilbage til de skrå brædder for første gang siden Grease i Tivoli i 2012. Og i rollen som den kvindelige oprører Oz - opkaldt efter Ozzy Osbourne - vil sangerinden Nellie Ettison fra TV2's husorkester The Antonelli Orchestra debutere som musicalstjerne.

Som den gamle hippie Pop, der leder efter den dato, hvor rockmusikken døde, har produktionen sikret sig en af landets mest populære skuespillere i skikkelse af Niels Olsen.


Godkendt af Queen-medlemmer

Til den centrale hovedrolle som drømmeren Galileo har holdet bag produktionen valgt sangeren og skuespilleren Christoffer Brodersen. Han er tidligere medlem af vokalgruppen Basix og har medvirket i en lang række musicals som Jesus Christ Superstar, Rent, Miss Saigon og Chess.

Som den kvindelige hovedrollefigur Scaramouche kan publikum glæde sig til at opleve en af Danmarks største kvindelige musicalstjerner, Kristine Yde. Hun har haft hovedroller i Mamma Mia i Tivoli, Disneys Aladdin - The Musical, Disneys Den lille havfrue - The Musical, The Sound of Music og Shubidua - The Musical, og hun har endvidere bl.a. lagt dansk stemme til Anna i tegnefilmssuccesen Frost.

Det er et drømmehold, mener executive creative producer Thomas Langkjær, der også kan fortælle, at Queens egen Brian May og Roger Taylor har godkendt den endelige rolleliste.

- Vi har fra starten 100 procent gået efter at få de allerbedste til rollerne, og det er vi lykkedes med. »We will rock you« er en musical, der stiller enorme krav, ikke mindst sangteknisk, og både Brian May og Roger Taylor har et meget klart billede af de krav de medvirkende skal kunne leve op til. Jeg er fantastisk stolt over, at vi sammen har fundet dette drømmecast, som jeg godt tør love kommer til at rocke publikum godt og grundigt. Vi glæder os til at komme i gang, siger han i en pressemeddelelse.


16 millioner billetter

Ben Eltons Queen-musical har solgt 16 millioner billetter fordelt på 28 lande og seks kontinenter, og er dermed en af de sidste 15 års største globale musicalsucceser.

Musicalen blev skabt af Ben Elton i samarbejde med Queen-medlemmerne Brian May og Roger Taylor. Den havde verdenspremiere på Dominion Theatre i London i 2002 og spillede på samme teater i hele 12 år, før den lukkede i 2014, som den længst spillende teaterforestilling på det hæderkronede gamle teater nogensinde.

Siden har den været opført over hele verden - fra Australien og Japan over USA, Canada og Mexico til Sydafrika, Brasilien, Tyskland, Spanien, Italien og mange flere.

Selvom musicalen tidligere har lagt vejen forbi Danmark, så er den aldrig blevet opført på dansk. Denne nye opsætning har nemlig dansk dialog, og manden bag bearbejdningen og oversættelsen er komikeren Lars Hjortshøj.

Sangene forbliver dog på engelsk. Han kan høre et væld af klassiske Queen-numre såsom Bohemian Rhapsody, We Are The Champions, Radio Ga Ga, Killer Queen, Who Wants to Live Forever, Under Pressure og selvfølgelig titelmelodien We Will Rock You.

Til den danske opsætning har man helt ekstraordinært fået lov til at inkludere endnu flere Queen-hits, som ikke tidligere har været med i forestillingen. »We will rock you« opføres i Jyske Bank Boxen 18.-21. maj.


Ordet er dit