Tip os log ind
Afdelingsformand i Lederne Midt-Nord, Bjarne Kragh Jensen, bakker de lokale erhvervsledere op i troen på øget omsætning det kommende halvår.
Foto: Pr-foto

Midtjyske ledere er klar til vækst

En klar overvægt af de midt- og vestjyske ledere tror på øget omsætning, og en del af dem er også klar til at ansætte
20. december 2016, 15.39

Forventninger Første halvår af 2017 vil blive godt for erhvervslivet i Midt- og Vestjylland - i hvert fald hvis man tror på en ny undersøgelse, som organisationen Lederne står bag.

Ifølge Ledernes nye konjunkturundersøgelse, der er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov, forventer hovedparten af lederne på de lokale virksomheder i Midt- og Vestjylland, at første halvår af 2017 vil blive præget af stigende omsætning, produktion, overskud og eksport. Også på beskæftigelsesområdet er der ifølge de lokale ledere grund til en vis optimisme.

Undersøgelsen viser, at 66 procent af lederne på de vestjyske virksomheder har en forventning om, at omsætningen stiger i det næste halve år, mens 24 procent kalkulerer med omtrent uændret omsætning. Ni procent af lederne tror, omsætningskurverne i de vestjyske virksomheder vil vende nedad i 1. halvår af 2017.


4 ud af 10 vil ansætte

Der er også forventning om en pæn udvikling for virksomhedernes produktion såvel som overskud. 55 procent af lederne i Vestjylland forventer, at produktionen stiger i det næste halve år, mens 54 procent kakulerer med stigende overskud. Kun få forventer nedgang: Henholdsvis 11 og 7 procent af de adspurgte vestjyske ledere svarer, at produktion og overskud vil falde.

I forhold til beskæftigelsen er forventningerne hos majoriteten af lederne i Vestjylland, at vi er på vej ind i et halvår med enten uændrede tal eller stigninger.

Blandt de adspurgte lokale ledere kalkulerer over halvdelen, 51 procent med, at det samlede antal af medarbejdere forbliver omtrent uændret, mens 38 procent tror, at antallet af ansatte vil stige i 1. halvår af 2017. 11 procent af lederne forbereder sig på en nedgang i antallet af medarbejdere.

Afdelingsformanden for Lederne Midt-Nord, Bjarne Kragh Jensen, deler de positive forventninger til både økonomiske nøgletal og beskæftigelse.

- Jeg er helt enig med de adspurgte vestjyske ledere, når de forventer bedre økonomiske nøgletal og beskæftigelse, men Midt- og Vestjylland slæber stadig lidt efter i forhold til resten af landet. Jeg tror, at det delvis skyldes den vestjyske besindighed, men også at Vestas for nylig har fyret en del vestjyder, siger Bjarne Kragh Jensen i en pressemeddelelse.

Mens 38 procent af de midt- og vestjyske ledere tror på vækst i antal medarbejdere, ligger landsgennemsnittet på 41 procent. Tilsvarende tror lidt flere på landsplan end lokalt på øget overskud det kommende halvår.

Ledernes konjunkturundersøgelse er baseret på svar fra 1151 ledere, heraf 87 fra Midt- og Vestjylland. Alle er ansat på virksomheder i den private sektor. Undersøgelsen i sin helhed offentliggøres i starten af januar.


Ordet er dit