Tip os log ind
Brødrene Olsen var i fremragende humør på den røde løber i aftes.
Foto: Tom Laursen

Anekdote: Hvordan Brødrene Olsen »fejrede« triumfen i 2000

Brødreparret Jørgen og Niels »Noller« Olsen sprudlede af godt humør på den røde løber i Boxen
25. februar 2017, 22.24

HErning De to grandprix-vindere fra det internationale meldodigrandprix i 2000, Brødrene Olsen, var lørdag aften i Herning. Jørgen og Niels »Noller« Olsen havde fornøjelsen af at skulle optræde på scenen i pausen ved det danske melodigrandprix, og da de to garvede sangere lagde vejen forbi, var det med god energi, masser af jokes og en sjov anekdote.

For hvordan fejrede de to brødre egentlig deres triumfer ved først det danske og siden det internationale melodigrandprix med sangen »Fly On The Wings Of Love« i Globen i Stockholm?

- I Danmark tog vi bare hjem til der, hvor vi boede. I Sverige ... Der gik verden af lave. Vi havde fire bodyguards, som måtte skubbe folk væk. Der var journalister over alt - selv i elavotorerne. Flere af dem græd, fordi de ikke kunne nå deres deadline, fortæller Jørgen Olsen, mens brormand Niels »Noller« Olsen tilføjer:

- Det var fuldstændig kaotisk.


Lyst til en kold bajer

Normalt skulle man tro, at den stod på champagne og rigelige mængder af øl efter sådan en triumf, men sådan gik det ikke for Brødrene Olsen.

- Der var jo så after party bagefter, men det var lukket, da vi nåede dertil. Og da vi kom op på hotellet bagefter, ville jeg simpelthen så gerne have en kold bajer. Men der var alt også lukket - det var jo Sverige, fortæller Jørgen Olsen med et grin.

- Men da så solen var ved at stå op, og vi tændte fjernsynet og kunne se værten for nyhederne på BBC sige: »The Olsen brothers have won the melodigrandprix ...« Der gik det op for os, det er sgu' da os, siger Jøren Olsen smilende om den på mange måder vanvittige aften i Stockholm.


»Noller var tørstig«

Inden Folkebladets udsendte fik mulighed for at interviewe brødrene Olsen, blev de spurgt, om de havde været i Boxen før. Jørgen Olsen forklarede først, at de havde været der i 2001, men da Boxen ikke eksisterede på det tidspunkt, fik han mulighed for at få sig lidt betænkningstid - og han kunne så fortælle, at han havde været i Boxen i forbindelse med et heste-arrangement. Men også dét stillede journalisten spørgsmålstegn ved, og så måtte Jørgen Olsen benytte sig af en god portion humor for at komme ud af den.

- Jo, jo, den (hesten, red.) hed Noller, og den var meget tørstig, sagde han, mens de to brødre grinte, og man ikke kunne undgå at lade sig smitte af deres lune humør og gode energi.


Ordet er dit