Tip os log ind
Der afsat godt 3 millioner kroner fra varslingspuljen til at hjælpe de afskedigede medarbejdere fra Siemens Wind Power i Engesvang. ?arkivfoto

Tre millioner kroner til de fyrede ved Siemens

Beskæftigelsesministeriet har afsat godt tre millioner fra varslingspuljen til de fyrede fra Siemens i Engesvang
03. april 2017, 14.44

fyringer Siemens Wind Power i Engesvang lukker til sommer, da der ikke er plads til at producere den type vinger, der efterspørges. Derfor er 430 medarbejdere blevet fyret fra vingefabrikken, og ifølge 3F er de fyrede medarbejdere tidligst sagt op til 1. juli.

Grundet de mange fyringer har beskæftigelsesministeriet valgt at øremærke godt tre millioner kroner fra varslingspuljen til at hjælpe de berørte medarbejdere videre til et nyt job.

Varslingspuljen er oprettet af beskæftigelsesministeriet og har til formål at hjælpe medarbejdere, der er blevet fyret i et større omfang.

- Det er trist og berører hele lokalområdet, når en hel arbejdsplads lukker og flere hundrede mennesker mister deres job. Derfor er det vigtigt, at vi har en varslingspulje, så det lokale jobcenter kan sætte tidligt ind med jobsøgningskurser, vejledning og opkvalificering. Hurtig hjælp kan være udslagsgivende for, at de berørte medarbejdere kan komme hurtigt videre i et nyt job, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse fra beskæftigelsesministeriet.

Pengene kan blandt andet bruges til at sende de fyrede medarbejdere på to ugers jobsøgningskursus eller på målrettede opkvalificeringskurser i op til otte uger i opsigelsesperioden.

På den måde skal pengene ruste de 430 fyrede medarbejdere til bedst muligt at komme videre, når de stopper ved Siemens Wind Power.

Jobcenteret i Ikast-Brande sætter hjælpen i gang med det samme, så forløbene kan begynde inden sidste arbejdsdag.

Derudover kommer der ifølge Fagbladet 3F penge fra IKUF (Industriens Kompetenceudviklingsfond) så medarbejderne blandt andet kan tage på kursus i op til uger otte uger, tage ubrugt ferie med til næste job og se frem til ekstra lange fratrædelsesopgørelser.

Efter den sidste produktionsdag på Siemens Wind Power i Engesvang, er der en aftale med nogle af medarbejderne om, at de fortsætter med at arbejde i juli for at hjælpe med at lukke fabrikken ordentligt ned.


Ordet er dit