Tip os log ind
Retten i Herning.
Foto: Henrik Ole Jensen

Ikast-røver erkender: Handlede på en ordre fra Gud

38-årig kvinde erkender, at hun torsdag begik et røveri mod Andelskassen i Ikast
15. september 2017, 12.23

RETSSAG Ved Retten i Herning har en 38-årig kvinde fra Ikast netop erkendt, at hun torsdag begik et røveri mod Andelskassen i Ikast.

Hun forklarede blandt andet i retten, at hun havde en gæld på 50.000 kroner, og at »hun handlede på en ordre fra Gud«, da hun begik røveriet.


Gud taler til hende

Kvinden havde fået et brev fra sin bank 4. september, hvor banken ønskede, at hun fik afviklet sin gæld. Først tænkte hun, at hendes far kunne hjælpe, men så fik hun en anden besked.

- Jeg fik en ordre fra Gud om, at jeg skulle skaffe pengene selv i en bank. Det var en kraftig tanke, som kom først i denne uge. Jeg fik ikke besked om, hvor jeg skulle gå hen, forklarede hun under grundlovsforhøret.

Hun har tidligere oplevet, at Gud taler til hende gennem andre mennesker.

- Jeg tænkte først: Det gør jeg bare ikke, men når Gud giver mig en ordre, kan jeg ikke bare lade være, sagde hun og fortsatte:

- Jeg havde ikke lyst til, at andre skulle få det dårligt over det, forklarede den 38-årige kvinde i retten.


Ventede til frokost

I første omgang lå det i tankerne, at hun skulle være maskeret, men i går fik hun en ny besked om, hvad hun skulle gøre.

- Jeg skulle gøre det stille og roligt med et stykke papir. Det havde jeg det bedre med, fordi så gjorde jeg ikke andre fortræd, sagde hun i retten.

Den 38-årige kvinde er gift og har en lille dreng. Hun tog sønnens legetøjspistol og kørte til strøgcentret i Ikast, hvor hun ventede en halv time, inden hun slog til.

- Jeg tænkte, at hvis jeg ventede til klokken 12.30, var der nok nogle til frokost, og så ville jeg gøre færre fortræd, sagde hun.


Lagde seddel på bordet

Da hun kom ind i banken, gik hun til kassen, men der var ingen ved kassen. Der sad nogle mænd et andet sted i banken, og det satte nogle nye tanker i gang.

- Jeg tænkte, at hvis det var en mand, kunne jeg ikke gøre det. Det var svært nok i forvejen. Han ville nok grine og ikke tage det seriøst, lød det fra kvinden i retten.

En kvindelig bankansat kom til kassen, og den 38-årige kvinde bad om at få oprettet en konto. De gik ind i et rum for sig selv, hvor hun lagde en seddel på bordet om, at hun skulle have 50.000 kroner.

Anklageren spurgte, om hun viste pistolen, og den 38-årige kvinde fortalte, at hun havde den i sin taske og kun viste lidt af pistolen frem.


Var chokeret bagefter

Den bankansatte rejste sig op og sagde, at der var 10 minutters tidslås. Derefter gik hun til kassen og kom tilbage med en lille pose med mønter.

Efter 10 minutter fik den 38-årige kvinde en kuvert med 49.400 kroner.

- Jeg var chokeret over, at jeg pludselig stod med pengene. Jeg gik ud til min bil og kørte hjem. Jeg lagde pengene i en skuffe i køkkenet, og så kørte jeg til herningCentret. Jeg kunne slet ikke forstå, at jeg gjorde det. Jeg kunne ikke holde mig selv ud. Jeg kunne ikke forstå, hvad der var sket. Jeg var chokeret over, at det var så nemt, forklarede hun.


Kørte rundt efter røveriet

Kvinden var også i Arnborg ved en sø og forbi mandens arbejde, inden hun kørte hjem.

- Jeg tænkte: Det er mig, der har gjort det, og så kører jeg hjem og tænker: Så må der ske det, der sker, sagde hun afslutningsvist.

Derefter kom politiet og bad hende om at komme ud med hænderne over hovedet. Hun blev anholdt og sigtet for røveri.

Kvinden forklarede meget præcist i retten, og det tog ikke lang tid, før dommeren besluttede, at hun skulle varetægtsfængsles til 13. oktober, og hun skal også mentalundersøges.


Ordet er dit