Tip os log ind
 • 1/: Susanne Ahrenkiel knoklede næsten seks timer i streg. Den ene time brugte hun på at »grave« to store sten ud, som kunstneren og motorsaven absolut ikke brød sig om. Oprindeligt var det planen, at kunstneren skulle have arbejdet på træstammen ved siden af. Men den fandt hun for lille, og gik i stedet i gang med den større og mere udfordrende stamme.
  Foto: Henrik Ole Jensen
 • 1/: Skulptøren fra Almind med ahornsmulder i ansigtet.
  Foto: Henrik Ole Jensen
 • 1/: Fabelfuglen tegnes op.
  Foto: Henrik Ole Jensen
 • 1/: Den færdige træskulptur. Med tiden ændrer den farve og falder mere ind i omgivelserne, herunder den resterende bark.
  Foto: Kim Kristensen
 • 1/: Et foto fra seancens begyndelse.
  Foto: Kim Kristensen

Fabelfuglen med stenhjerterne

Den første, permanente skulptur i Olympiaparken blev skabt med motorsav og pandelygte
02. oktober 2017, 13.44

Ikast Beboerne omkring stationsområdet i Ikast måtte helt droppe deres eftermiddagslur i fredags.

En monoton larm gjorde det umuligt at lukke et øje.

Og hvorfor skulle de også det, når de kunne bevæge sig ned i Olympiaparken over for Kunstpakhuset og se kunstneren Susanne Ahrenkiel omdanne en træstamme på rod til en skulptur. Værktøjet var en tørstig motorsav, der åd sig gennem barken, mens det føg om ørene - og direkte op i ansigtet - på skulptøren med træsmulder. Susanne Ahrenkiel gik i gang klokken 15.00 og sluttede hen ad klokken 21.00. De sidste par timer arbejdede hun med pandelampe og ved en lille spot.

Til spørgsmålet om, hvorvidt hun ikke fik ondt i armene af at knokle med motorsaven, svarede hun:

- Det er lige som at løbe en maraton. Man ved jo, hvor langt der er.

Planen var, at hun ville skabe en fabelfugl med vinger- hun holder meget af Cobra-malerne. Imidlertid stødte hun hurtigt på modstand.

- Der ligger to sten, som træet er vokset op omkring. Jeg ved ikke, hvor store de er. Det forsinker mig, og det bekymrer mig, forklarede Susanne Ahrenkiel, som skød på, at det var et ahorntræ, hun arbejdede i.

- Det lugter ikke af eg, og det er megahårdt, sagde hun, der laver arketyper af træerne, hun forvandler. Havenisser og prinsesser er ikke lige hende.

Susanne Ahrenkiel er uddannet på Kunstakademiet i Geneve i Schweiz. Hendes hovedfag er maleriet, men hendes speciale er træskulpturer.

Hun lever bredt af kunst og kultur, blandt andet også som foredragsholder og kunstformidler.

- Jeg har simpelthen det mest spændende arbejde, tror jeg, sagde Susanne Ahrenkiel i en af de små drikkepauser.

Hun underviser både private, firmaer, amatører og professionelle. Hun bor i et halmhus i Almind ved Viborg og importerer mongolske nomadetelte, som hun efterfølgende sælger.

Af skuespilleren og teaterlederen Jytte Abildstrøm har Susanne Ahrenkiel fået en husvogn. Den er i øjeblikket ved at blive sat i stand af en tysk naver, hvis betaling er kost og logi.

Det færdige resultat af Susanne Ahrenkiels anstrengelser kan man studere nærmere i Olympiaparken.

Kunstværket var bestilt til Kulturnatten af Kunstpakhuset og kommunens kulturkonsulent Carsten Jensen.

Ordet er dit