Tip os log ind

De unge satser ungt

- og så er det ikke værre at være lære(r)- selvom en politi-uniform også kan være populær
21. november 2017, 17.48

KOMMUNALVALG De unge er i mindretal. Men de forstår at holde sammen.

Selvom hårene gråner på de fleste af Ikast-Brandes 77 kandidater, så har de unge folkeskoleelever alligevel set lyset og fundet de unge kandidater på listerne i forbindelse med det store Ungdomsvalg, hvor 970 elever fik chancen for at sætte kryds

Kun de konservatives unge kandidat Christopher Skovbjerg Nørgaard går under radaren.


Unge løver

Til gengæld scorer Venstre stort på deres unges felt, hvor de tre nye »løver« Thomas Østergaard, Bording, Jeppe Schjermer, Gludsted, og Steffen Klitgaard, Hampen alle sikrer sig en plads i byrådet - HVIS det var de unge, der skulle bestemme.

Også hos Dansk Folkeparti er det deres 18-årige kandidat, Morten Jørgensen, der tordner ind som stemmeslugeren blandt partiets fire mandater, og overhaler såmænd også spidskandidaten Simon Vanggaard, der må nøjes med under det halve af Morten Jørgensens stemmetal.

Hos socialdemokraterne er der blevet plads til den unge kandidat Martin Holm Jørgensen, Engesvang der indtager den fjerde af partiets seks pladser.

Den største stemmesluger ved Ungdomsvalget er Inge Dinis, der udover at være siddende byrådsmedlem for socialdemokratiet tilsyneladende også er en ganske populær lærer på Østre Skole, hvor hun formår at trække hovedparten af sine personlige stemmer på 48.


Stjernefrø

Dansk Folkepartis unge stjerne Morten Jørgensen har gode stemmetal i Ejstrupholm og Nørre Snede. Måske fordi han underviser i E-sport og kender sine vælgere og scorer samlet 46 stemmer

Brandes politibetjent Lars Lyhne kan nok finde på at stoppe elever uden lys på cyklen, men er alligevel så populær en mand, at han får 43 personlige stemmer - primært på Præstelundsskolen.

I forhold til de to tidligere Ungdomsvalg, hvor de unge vælgere gav et meget sort-hvidt billede af deres holdninger, så trækker de i år lidt mere ind mod midten. Der er ikke blevet plads til SF, som ved det første valg tordnede ind med samtlige af sine tre opstillede kandidater. Socialdemokraterne får som i det fungerende byråd seks pladser og faktisk er de unges valg helt identisk med det siddende på nær en enkelt plads. Kirsten Hoffmann må lade pladsen for den unge Martin Jørgensen.


Lodtrækning

Fælleslisten slår slet ikke igennem og kun takket være et fint stemmetal på Præstelundsskolen, hvor Lotte Stoltenborg er lærer, bliver der en enkelt plads til borgerlisten.

Dansk Folkeparti kan takke deres unge kandidat for deres fire mandater, mens Venstre jo er valgets vinder med ni mandater, herunder tre unge fyre, der knap af rundet tyve år. Socialdemokraterne scorer seks pladser, Konservative får de sidste tre pladser af byrådets 23 pladser, men fem kandidater måtte trække lod om to pladser, da alle havde fået otte stemmer.


Ordet er dit