Tip os log ind
Carsten Kissmeyer på TV sammen med sin modkandidat, Anders Kühnau (S), der bliver ny formand i regionen.
Foto: Region Midtjylland

Kissmeyer tæt på formandsposten

Carsten Kissmeyer fik et kanonvalg med næsten 39.000 stemmer - og bliver regionsrådets 2. næstformand
26. november 2017, 16.26

REGIONEN Det er en godt tilfreds Carsten Kissmeyer (V), der analyserer resultatet af Regionsrådsvalget.

Med 38.720 personlige stemmer scorede Ikast-Brandes borgmester langt over det forventede som ny på regionsråds-scenen.

Når man undtager Sjælland og Hovedstaden, som i skrivende stund ikke er opgjort, er hans stemmetal det 5. største i alle de øvrige regioner.

Det førte dog ikke til post som formand.

- Nej - sådan er det jo i en konstituering. Men jeg er blevet 2. næstformand og får dermed et kontor i Viborg og en platform at arbejde ud fra, siger Carsten Kissmeyer, der efter at valget var opgjort, kunne tælle til 19 i blå blok. Der skal 21 til for at have et flertal.

Blå blok tæller i dette tilfælde de konservative med ét mandat, Liberal Alliance med ét mandat, KristenDemokraterne ét og Dansk Folkeparti med tre mandater. Ud over Venstres samlede antal på 13 mandater.

Venstre i regionen gik ikke så meget tilbage som andre steder. I stemmetal gik man faktisk lidt frem. Procentuelt var der en lille tilbagegang på en halv procent. Men partiet beholdt sit mandattal.


Forsøgte til det sidste

- Til gengæld havde jeg nok troet og håbet på, at Dansk Folkeparti og Liberal Alliance hver havde fået et mandat mere. Så havde vi haft flertallet for at kunne besætte formandsposten. Jeg forsøgte til det sidste med alt det politiske håndværk, jeg har lært, at se om det kunne lade sig gøre at samle 21 på anden vis. Men det lykkedes ikke, siger Carsten Kissmeyer, der har en god fornemmelse for, at man nemt kan samle blå blok i regionsrådet og dermed få politisk indflydelse.

- Vi gik ind i aftalen om konstitueringen i den ånd, jeg arbejder med, og jeg tror på et godt samarbejde og et godt fodslag i rådet. Fordelen er, at vi til de mange vælgermøder har lært hinanden at kende. Det er altså en styrke, når vi fra januar starter med de første møder i regionsrådet.


Stor tak til Ikast-Brande

Carsten Kissmeyer fortæller videre, at blå bloks 19 mandater er blevet enige om at holde fælles gruppemøder og dermed sikre maksimal borgerlig indflydelse i det kommende arbejde.

Han er svært godt tilfreds med det store personlige stemmetal.

- Det har vist sig, at kamagnen østpå har virket. Jeg fik en del stemmer derfra, og det er sat op mod, at mange vestjyske kommuner jo holder på deres egne Venstre-folk. Så jeg er meget tilfreds. Specielt med Ikast-Brandes stemmer. Stor tak herfra, lyder det fra Kissmeyer, der i sin hjemkommune fik i alt 8.734 personlige stemmer.

I disse dage mødes Venstres gruppe i Viborg for at drøfte placeringen i de forskellige udvalg.

- Jeg får efter al sandsynlighed en plads i Danske Regioners bestyrelse og med en post som 2. næstformand skal jeg overveje, hvordan jeg vil bruge min tid, ligesom der også skal være udvalgsposter til de øvrige medlemmer i rådet.


Ordet er dit