Tip os log ind
78 års fængsel til narko-bande.
Foto: Colourbox

Meget lange fængselsstraffe i sagen om det store amfetamin-laboratorium i Videbæk

Narkobande fik samlet set 78,5 år bag tremmer
03. januar 2018, 13.51

Videbæk Den 27-årige Per Nielsen fra No skal 15 år i fængsel og Christian Nørgaard Pedersen på 31 år fra Videbæk fik 10 år bag tremmer, da der i dag faldt dom i en stor narkosag.

Den strenge straf på 15 år tilfaldt også to andre bagmænd i amfetamin-sagen, der tog sin begyndelse for knap 15 måneder siden, da politiet ransagede en ejendom på Videbæk-egnen, og her fandt man et større narkolaboratorium. Samme dag anholdt man to mænd på en parkeringsplads ved Bilka i Slagelse med ikke mindre end 50 kilo amfetamin. Og i Sorø nuppede man tre mand, der gik rundt med 650.000 kroner. Det førte i alt til otte anholdelser - syv mænd og en kvinde - og fund af amfetamin til en værdi på over 10 millioner kroner.


Anklager bad om ekstra lange straffe

Nu blev der så klokken 13 sat punktum for en af danmarkshistoriens største og mest spektakulære narkosager, hvor retten har brugt 20 retsdage på at få hoved og hale i sagen, der også trækker tråde til Holland, og hvor anklageren bad dommerne om at sprænge strafferammen, der lyder på maksimalt 16 år - da anklageren mente, at narkosagen var så stor, at man burde lægge en ekstrastraf oveni for den 27-årige mand fra No, som anklagemyndigheden mente havde fremstillet de store mængder amfetamin i sin forældres garage i Fiskbæk, der ligger fem kilometer syd for Videbæk.


78 år bag tremmer

Dommen endte altså på 15 år bag tremmer for Per Nielsen fra No. To af de andre tiltalte fik også hver 15 års fængsel, en fik 12 års fængsel, mens to tiltalte med mindre roller i narkoforretningen fik hver 10 års fængsel.

En 31-årig kvinde fra Ringkøbing blev fundet skyldig i hæleri af særlig grov beskaffenhed og fik halvandet års fængsel - altså samlet set 78,5 års fængsel til de implicerede.

Straffen for en ottende tiltalt er udsat - han skal først mentalundersøges.


Ordet er dit