Tip os log ind
25-årige Pernille Harder fra Tulstrup kan i aften blive årets kvindelige fodboldspiller i Danmark for tredje år i træk og fjerde gang i alt.
Foto: Tom Laursen

Harder: Det bedste år i min karriere

Pernille Harder er storfavorit til prisen som årets kvindelige fodboldspiller efter et sandt drømmeår
06. januar 2018, 21.03

Sportsgalla 2012, 2015, 2016 og nu måske 2017?

Pernille Harder kan i aften blive årets kvindelige fodboldspiller for fjerde gang - kåret af Spillerforeningen på baggrund af stemmer fra de øvrige ligaspillere og udlandsprofessionelle. Alt peger umiddelbart i landsholdsanførerens retning.

Hun var en af de bærende profiler, da det danske landshold sidste sommer vandt EM-sølv i Holland, og på klubplan blev hun både tysk mester og tysk pokalvinder med sin nye klub, VfL Wolfsburg. Ved nytårstid fører Wolfsburg også Bundesligaen, der regnes som Europas stærkeste, og Harder er suveræn ligatopscorer med 11 mål i 11 kampe.

- Det var det bedste år i min karriere, fastslår Pernille Harder over for Herning Folkeblad, da hun har taget den obligatoriske tur nedad den røde løber før aftenens sportsgalla i Jyske Bank Boxen.

Hun har holdt jul hjemme hos familien i Tulstrup ved Ikast og har ikke ret langt hjem efter nattens festligheder ved sportsgallaen.

Men nye mål venter forude.

- På klubplan håber jeg på, at 2018 byder på et nyt tysk mesterskab og meget gerne en Champions League-finale. Med landsholdet handler det om, at vi kvalificerer os til VM i Frankrig, siger Pernille Harder.

De øvrige nominerede til årets kvindelige fodboldspiller er Stine Larsen fra Brøndby og Simone Boye Sørensen fra svenske FC Rosengård.


Ordet er ditMere Sport