Tip os log ind
Emilie Mosegaard Christiansen havde håbet at komme i top ti - Hun endte med en DM bronzemedalje
Foto: Privat

DM bronze og landsholdsplads til lokal rytter

Emilie Mosegaard Christiansen og Serupgårds Corona vandt i weekenden Bronze ved indendørs DM på Wilhelmsborg ved Århus
07. februar 2018, 16.08

HESTESPORT Det var et stærkt felt, der var meldt til start ved dette års indendørs DM i Århus.

40 ryttere var således tilmeldt U 18 DM. Rytterne kom fra hele landet og deltog i en konkurrence, der strakte sig over to dage.

I kvalifikationen, hvor springhøjden var 135 centimeter, var Emilie og Corona fejlfri og havde den hurtigste tid.

Det resulterede i, at de vandt kvalifikationen i et virkeligt stærkt felt. Ud af 40 ryttere var 20 kvalificeret til søndagens finale.

En finale der også foregik med spring på 135 centimeter.

En teknisk svær bane resulterede i, at mange ekvipager endte med fejl.

Kun tre ryttere formående, at ride fejlfri i både kvalifikation og finale og gik derfor videre til omspringningen. Den ene af disse ekvipager var Emilie og Corona.

De var derfor med i den afgørende omspringning om medaljer. Som sidste rytter kunne Emilie afgøre om det skulle være guld, sølv og bronze. Desværre fejlvurderede Emilie det sidste spring og det gav fejl. Emilie og Corona sluttede derfor med bronze, men Emilie er meget tilfreds med dette resultat.

- Jeg kom til DM med et mål om at komme i top 10, at komme i medaljerække havde jeg ikke forventet. Jeg er derfor meget glad og tilfreds og glæder mig til den sæson, der kommer, sagde Emilie efter medaljeoverrækkelsen

Landstræneren har kvitteret med endnu engang at udtage den kun 15-årige rytter til U18 landsholdstruppen.

Det betyder, at Emilie i den kommende sæson skal repræsentere Danmark ved internationale stævner både i Danmark og rundt i Europa.

Første gang Emilie skal ride på Internationalt niveau er ved Hingstekåringen i Herning. Her er junior landholdstruppen udtaget til at konkurrere med seniorerne. Hingstekåringen finder sted i Messecenter Herning i starten af marts. Næste udfordring kommer i påsken, hvor turen går til et Internationalt junior stævne i Belgien.


Ordet er ditMere Sport