Tip os log ind
Veronica Kristiansen har udviklet sig enormt i FC Midtjylland, siden hun ankom fra Glassverket i sommeren 2015. Hun er i dag anfører og topscorer i FCM og nok også den bedste spiller i den danske liga. Til sommer skifter hun til verdens største klub.
Foto: Tom Laursen

Officielt: FCM sælger topscorer til CL-mestrene

FCM-anfører Veronica Kristiansen skifter til storklubben Györ. FCM scorer en transfersum, der sætter klubrekord
12. februar 2018, 16.08

Håndbold Ligaens bedste spiller siger farvel. Veronica Kristiansen skifter efter denne sæson til en af verdens største håndboldklubber, Champions League-mestrene Györ.

Den ungarske storklub har frikøbt den norske stjerne fra sin kontrakt med FC Midtjylland.

- Veronica er en af verdens bedste håndboldspillere, så vi har hele tiden vidst, at vi havde hende på lånt tid. Vi har haft en god dialog med Györ og er blevet enige om en god handel, der er den største transfer i FCM Håndbolds historie, siger FCM-direktør Jakob Mølgaard Christensen til klubbens hjemmeside.

I FCM havde Veronica Kristiansen en kontrakt, der løb frem til sommeren 2021, men der var indskrevet en klausul om, at hun kunne skifte til udlandet for et bestemt beløb.

- Man har det altid ambivalent i sådan en situation. Veronica er en fantastisk spiller både på og uden for banen. Hun betyder meget for klubben. Samtidig er vi stolte over, at vi som klub igen er lykkedes med at udvikle en spiller af hendes kaliber. Hun har været her i tre sæsoner og udviklet sig kontinuerligt, specielt det seneste år. Det gælder hendes lederegenskaber såvel som hendes spil på banen, siger Jakob Mølgaard Christensen.


Györ var drømmeklubben

Veronica Kristiansen kom til FCM i sommeren 2015 og har gjort klare fremskridt hver sæson siden. Hun er p.t. topscorer i den danske liga med 98 mål i 17 kampe. Desuden er hun nummer tre på topscorerlisten i Champions League med 61 mål i ni kampe.

Györ har længe været drømmeklubben for Veronica Kristiansen, og hun giver udtryk for, at det kun var den ungarske storklub, der kunne få hende til at forlade FCM.

- Jeg stortrives i FCM, og det er også grunden til, at jeg kun kan se min fremtid enten her i klubben eller i Györ. Til sommer gælder det så Györ, og jeg er stolt over, at verdens bedste klubhold ønsker mig på holdet. Det glæder jeg mig til, men nu handler det først og fremmest om at spille sæsonen færdig i FCM - og forhåbentlig med rigtig gode resultater, siger Veronica Kristiansen til klubbens hjemmeside.

I Györ bliver hun forenet med sine norske landsholdskolleger Nora Mørk, Kari Aalvik Grimsbø og Stine Bredal Oftedal. Således vil Györ i den kommende sæson råde over hele start-bagkæden fra det norske landshold.

FCM er begyndt jagten på en afløser til at løfte den tunge arv, når anføreren, topscoreren og ligaens bedste spiller i forening rejser til sommer.


Veronica Kristiansen

Født 10. juli 1990 i Egersund, Norge

Position: Bagspiller

Højde: 172 centimeter

Søskende: Charlotte Kristiansen (tidl. Glassverket - nu håndboldpause) og Jeanett Kristiansen (Vipers Kristiansand)

Klubkarriere: Mjøndalen, Norge 2003-08 Våg Vipers, Norge 2008-10 Glassverket, Norge 2010-15 FC Midtjylland 2015-

Landsholdskarriere: Norge, A-landsholdet: 111 kampe, 363 mål Norge, U21: 30 kampe, 80 mål Norge, U19: 14 kampe, 15 mål

Udvalgte meritter: Europamester 2014 og 2016 Verdensmester 2015 VM-sølv 2017 OL-bronze 2016 DM-sølv 2015-16 DM-bronze 2016-17 Dansk pokalvinder 2015 Norsk vicemester 2015 Årets spiller i Glassverket 2013, 2014 og 2015

Ordet er ditMere Sport