Tip os log ind
  • 1/: Det er nu besluttet, at rastepladsen på Ejstrupholmvej skal fjernes. Det sker efter en længere forsøgsordning.
    Foto: Flemming Thulstrup
  • 1/: - Vi kunne have fået pyntet rundkørslerne en hel del for de penge, som en sløjfning af rastepladsen koster, mener Kirsten Hoffmann (S).

Rasteplads sløjfes

Socialdemokrater stemmer imod beslutning i udvalg
05. maj 2018, 17.34

brande Rastepladsen på Ejstrupholm forsvinder.

Den har været lukket som forsøg siden 25. oktober 2017 og frem til 25. april i år.

Baggrunden for lukningen skabte en del virak, idet det blandt andet var Bestseller, der bad om at få rastepladsen lukket. Den ligger lige ved siden af en indkørsel til Bestsellers store domicil i Brande.

Klagerne gik på, at rastepladsen i stor udstrækning blev benyttet af lastbilchaffører og andre, der havde behov for at forrette deres nødtørft, ligesom der var masser af henkastet affald.

Ikast-Brande Kommune har i forsøgsperioden ikke modtaget klager over, at rastepladsen har været lukket, men der har været en generel beklagelser fra vognmændene over, at der forsvinder flere og flere rastepladser.

Socialdemokraterne Kirsten Hoffmann og Birthe Sørensen har stemt mod nedlæggelsen af rastepladsen.

- Det er en besynderlig historie, der har sit udspring i, at Bestseller ville være med til at pynte rundkøslerne, men det skulle koste, siger Kirsten Hoffmann.

- Derfor nedlagde man i første omgang rundkørslen som et forsøg, men hvordan kan man lave forsøg med sådan noget. Det har vel kostet 200.000 kroner at etablere rastepladsen, og nu skal vi i en sparetid bruge et tilsvarende beløb på at fjerne den. Vi kunne have fået en del forskønnelse af rundkørslerne for de penge, mener socialdemorakten, der tager beslutningen om at sløjfe rundkørslen til efterretning.


Ordet er dit