Tip os log ind
  • 1/: Thomas Juul vil på Læserlogens arrangement 14. maj stå på mål for sit køn og lukke skeletterne ud af skabet. ?
    Foto: Tom Laursen
  • 1/: Skuespiller og instruktør Christian Tafdrup er manden bag komediedramaet »En frygtelig kvinde«, hvor han undersøger dynamikkerne i det moderne parforhold.
    Foto: Dagbladenes Bureau
  • 1/: Kærlighedscoach Dorte Ravn valgte i 2012 efter skilsmisse nummer to at tage sit liv op til revision. I Læserlogen giver hun gode fif til, hvordan parterne i et parforhold undgår at trigge hinanden.
    Foto: PR-foto
  • 1/: Filmens to hovedpersoner i "En frygtelig kvinde" som du kan se og høre debatten om på mandag i Ikast Bio

Læserloge-arrangement: Bliv klogere på skvat og strigler

Mediehuset Ikast-Brande inviterer til debat om kønsroller og reprise af samlivskomedien »En frygtelig kvinde«
06. maj 2018, 20.38

Ikast-Brande Er kvinder dæmoniske tyranner, som nærmest er umulige leve sammen med?

Er mænd i bund og grund en flok vattede og kastrerede hulemænd?

Det var blot et par af de spørgsmål, der dukkede op i kølvandet på Christian Tafdrups meget omtalte komediedrama »En frygtelig kvinde«.

Filmen, der var skarpt skåret, delte vandene og affødte hed debat på de sociale medier. Stribevis af kvinder mente, at instruktørens generaliseringer gjorde ondt. Der blev noget at diskutere rundt omkring i de små hjem.


Grib chancen

Nu har dem, der ikke nåede at opleve parforholds-mareridtet, da det blev vist i biograferne første gang - og dem, som har mod på at debattere kønsroller - en unik mulighed for at deltage i et eksklusivt arrangement, der er tilrettelagt af Mediehuset Ikast-Brande og Herning Folkeblads læserloge.

Arrangementet finder sted i Ikast Bio mandag 14. maj med start klokken 19.00.


Kærlighedscoach

Efter en kort velkomst og visning af filmen vil der være oplæg til debatten ved kærlighedscoach Dorte Ravn fra coach-virksomheden »Tapping Coach - Coaching i Kærlighed«, Holstebro, og mandegruppeleder Thomas Juul, Brande.

Hovedpersonerne i »En frygtelig kvinde« er Rasmus og Marie.

Da Rasmus møder Marie, føler han sig overbevist om, at han langt om længe har mødt sit livs kærlighed. Dog går der ikke lang tid, før hun afslører sig som et besidderisk væsen, der snedigt piller ham i stykker.

Det er historien om kvindens ødelæggende insisteren på dominans i parforholdet, set gennem mandens øjne.


Hold gnisten i live

Mandegruppeleder Thomas Juul er 48 år, og har et par forliste parforhold i bagagen.

- Jeg har lært at elske kampene i mit nye parforhold og vil ikke undvære dem, fordi de holder gnisten i live, men sådan har det ikke altid været. Sidenhen har jeg taget en lifecoach-uddannelse og har startet mandegruppen kammerat.nu, hvor vi samler mænd op og hjælper dem med at rette ryggen igen - og der er intet som kan rive en mand rundt, som en kvindes kærlighed. Mænd er ikke trænet i det psykologiske spil, som både trækker dem ind og støder dem væk, og ofte ender de med en slags følelsesmæssig PTSD efter et brudt parforhold, siger Thomas Juul.

Med hensyn til #metoo-kampagnen, bliver coachen fra Brande provokeret på sit køns vegne, når mænd udråbes til de ubetingede krænkere.


Halen mellem benene

- Jeg har hørt utallige mænd stikke halen mellem benene, når det kommer til at debattere filmen »En frygtelig kvinde«, men på Læserlogens arrangement 14. maj vil jeg stå på mål for mit køn og lukke skeletterne ud af skabet. Dorthe Ravn og jeg vil her i fællesskab analysere konflikten og komme med konstruktive bud på et parforhold i balance. Der vil helt sikkert flyve testosteron, østrogen og drillerier gennem luften, forsikrer Thomas Juul.

Det koster 60 kroner at deltage i arrangementet for abonnenter af Herning Folkeblad eller Midtjylland Avis. Ikke abonnenter betaler 75 kroner. Prisen inkluderer film, kaffe med brød samt en forhåbentlig livlig og givende debat. Alle er velkomne.


Ordet er ditMere Kultur