Tip os log ind
Ally Stausgaard var i mange år en kendt sygeplejerske på Vestre og Østre Skoler i Ikast
Foto: Privat

Dødsfald i Ikast

Tidligere skolesygeplejerske Ally Karin Stausgaard er død - hun blev 91 år
08. maj 2018, 07.46

NEKROLOG Ally Karin Stausgaard døde 1. maj på den dag, hvor hun kunne have fejret 65 års bryllupsdag med sin forlængst afdøde mand Knud Stausgaard. Hun blev 91 år.

Ally - som hun var kendt som i Ikast - var født i byen som datter af Ane Margrethe Theodor Pinholdt Jespersen. Han var en af de første, der fik bil og han ernærede sig som både landmand og taxavognmand fra en lille gård på hjørnet af Fuglsangs Alle, hvor Ally voksede op.

Hun gik på Vestre Skole, men flyttede til Århus, hvor hun uddannede sig til sygeplejerske. I Århus mødte hun sin senere mand Knud Stausgaard, der læste jura.

Hun fik ham med tilbage til Ikast, hvor de bosatte sig og stiftede familie.

Ally fik arbejde hos lægeægteparret Ulla og Asger Bertelsen inden hun blev skolesygeplejerske på både Ikast Vestre og Ikast Østre skoler.

I første omgang boede de hos Allys mor på Østergade, men i forbindelse med udstykningen af gårdens jorde fik det unge par en byggegrund På Fuglsangs Alle, hvor de opførte deres eget hus til familien, der voksede med sønnen Jens og datteren Annette.

Familien havde også i en årrække sommerhus ved Limfjorden

Ally mistede tidligt sin mand og havde kort efter også den store sorg at miste sin datter.

Alligevel formåede hun at bibeholde en bemærkelsesværdig livsglæde og fik det bedste ud af det meste. Hun mødte altid nye mennesker med en naturlig interesse og nysgerrighed og overvejede i en forholdsvis sen alder at tage orlov fra sit job for at videreuddanne sig til sundhedsplejerske - som rent faktisk var det, hun beskæftigede sig med på skolerne, indtil hun gik på pension som 65-årig

Ally var med til at stifte Ikast Soroptimistklub, men også to lokale bridgeklubber, var hun med til at løbe i gang, og var indtil synet svigtede en meget engageret og dygtig spiller.

Hun var glad for at læse og på trods af sit tiltagende synshandicap, så insisterende hun til det sidste på at være en del af en mangeårige litteraturklub, der mødtes en gang om ugen.

Hun gjorde sig store anstrengelser for at tilegne sig bøgernes indhold og var rigtig glad for udvalget af lydbøger, der kompenserede for den tabte evne til at kunne læse.

Ally var om nogen tilhænger af H.C. Andersens kloge ord: At rejse er at leve. Sammen med veninder fra sine mange sociale aktiviteter kom hun vidt omkring i verden og havde også i mange år en fast aftale med sønnen Jens om at holde sommerferie sammen.

Hun kom derfor langt omkring i den store vide verden, og sagde aldrig nej til nye eventyr og sparede så hellere lidt ekstra i hverdagen for at kunne få de store oplevelser, der bragte hende til både Afrika, Indonesien og Sydamerika og rundt i det meste af Europa

Blandt andet rejste hun alene på besøg hos sønnen, der i fem år boede og arbejdede i Fransk Guana i Sydamerika og de mødtes hver sommer på fælles feriemål på spændende steder.

Flere gange blev hun ramt af alvorlig sygdom men formåede altid at rejse sig med åben pande, klar til livets udfordringer. I de senere år blev helbredet dårligere og specielt synet svigtede den ellers livskuelige dame, der til sidst stort set var helt blind.

Fra januar gik det ned af bakke med adskillige ophold på sygehuset og plejecentret Dybdalsparken i Engesvang frem til hendes død den 1. maj.

Ally Karin Stausgaard efterlader sig sønnen Jens, der er gift med Anne. Han er bosat i København, hvor han er projektleder indenfor IT.

Hun bisættes fredag den 11. maj og i stedet for blomster har hun ønsket at man i stedet sender Ikast Soroptimister en hilsen i hendes navn.


Ordet er ditMere Navne