Tip os log ind
Foto: Colourbox

Antallet af ældre eksploderer

Antallet af de ældste fordobles i løbet af de næste 16 år
16. maj 2018, 13.17

prognose Vores velfærd er under voldsomt pres, og det bliver absolut ikke mindre, hvis ellers befolkningsprognoserne holder stik.

På byrådsmødet blev de folkevalgte præsenteret for en prognose, der fortæller historien om, at gruppen af ældre i Ikast-Brande bliver større og større, mens antallet af borgere i den arbejdsduelige alder modsat falder jævnt.

- Disse prognoser er et særdeles vigtigt redskab. De passer stort set altid og kan derfor bruges, så man i god tid kan sætte ind på områder, hvor vi er udfordret, sagde Frank Heidemann (S).

Han pegede blandt andet på, at prognosen fortæller, at antallet af 90-årige og derover bliver mere end fordoblet fra i dag og frem til 2034.

I år er der 302 af de ældste medborgere, men i 2034 vil dette tal ifølge prognosen være 320 personer. Det er en stigning på 106 procent.

Modsat stiger antallet af 0-2-årige i Ikast-Brande i samme tidsrum med sølle 3,5 procent, mens der er tale om direkte fald i aldersgrupperne fra tre år og frem til 60 år.

- Der er ingen tvivl om, at det giver nogle kæmpe udfordringer. Der vil blive færre til at levere arbejdskraften og flere, der får brug for den. Derfor er det også uhyre vigtigt, at vi gør en indsats, så vore ældre bliver selvhjulpne så længe som muligt, mente Simon Vanggaard (DF).


Ordet er dit