Tip os log ind
Erik Sviatchenko har skrevet en fireårig kontrakt med FC Midtjylland, der har købt den stærke stopper i skotske Celtic.
Foto: Tom Laursen

Officielt: FCM køber Sviatchenko i millionhandel

FC Midtjylland har frikøbt Erik Sviatchenko fra skotske Celtic og skrevet en fireårig kontrakt med den stærke stopper
27. maj 2018, 20.22

Fodbold En publikumsyndling vender tilbage igen efter sommerpausen.

Erik Sviatchenko fik afskedsblomster efter sidste kamp - midt i guldfesten i mandags - men den 26-årige midterforsvarer siger alligevel ikke farvel til FC Midtjylland.

De nykårede danske mestre har nemlig købt Sviatchenko i skotske Celtic og skrevet en fireårig kontrakt med den midtjyske forsvarer.

- Jeg er stolt af og glad for, at FC Midtjylland med sin ageren i denne handel har vist, at de virkelig gerne vil mig. Klubben har modelleret mig både som menneske og fodboldspiller, og på samme måde har jeg forsøgt at give noget tilbage både som menneske og fodboldspiller. Vi går en spændende tid i møde, og jeg glæder mig til igen at være en del af et miljø, som hviler på mange af de værdier, jeg også rummer, siger Erik Sviatchenko i en pressemeddelse fra FCM.

Midterforsvareren er tiltænkt en nøglerolle på banen i de kommende år og bliver samtidig set som en lederskikkelse for holdkammeraterne.

- Eriks rolle for os i dette forår kan ikke overvurderes. Han har et indgående kendskab til vores dna - som han selv har under huden - og han både kan og vil videregive samme dna til klubbens yngre spillere, siger sportsdirektør Svend Graversen, som understreger, at det ikke kun er som fodboldspiller, at den stærke forsvarsspiller har stor betydning for klubben, siger sportschef Svend Graversen.

- Med denne aftale bevarer vi den defensive kontinuitet og stabilitet, hvilket er vigtigt for os, og samtidig er de nye aftaler med Erik og Tim Sparv beviser på, at vi holder godt fast i holdets rygrad, siger Svend Graversen.

Ifølge Ekstra Bladet har FCM betalt ni millioner kroner i transfersum for Erik Sviatchenko.


Ordet er ditMere Sport