Tip os log ind
  • 1/: Det er fortsat initiativtager John Berthelsen, der står i spidsen for afviklingen af Bøllingsø Løbet, der i år blev til både Royal Run og jubilæumsløb.
    Foto: Flemming Thulstrup
  • 1/: Og så gik det ellers derud af, og 12.000 naturskønne, men kuperede meter ventede ved det 10. Bøllingsø Løb.
  • 1/: Der var fuld fart over feltet fra starten, men varmen og det kuperede terræn fik snart sat gennemsnitsfarten ned.

Det rigtige Royal Run

31. maj 2018, 09.34

motionsløb Henved 70.000 motionister var mandag med til at fejre kronprins Ferederik, da der var arrangeret Royal Run i Odense, Esbjerg, Aalborg, Århus og København.

De tog dog alle forskud på prinsens 50 års fødselsdag, der som bekendt først fandt sted lørdag.

Derfor blev det egentlige kongelige løb faktisk også Bøllingsø Løbet, der netop blev afviklet på kronprinsens fødselsdag.

Der var samtidig tale om et jubilæumsløb, idet det i år var 10. gang, at løbet blev afviklet.

Ganske vist blev der knapt så mange deltagere som til Royal Run, men omkring 100 mountainbikere, løbere og vandrere nød både motionen og den enestående omgivelser ved Bølling Sø.

Det var kørelærer John Berthelsen, der i sin tid skabte løbet.

- Jeg var lige flyttet hertil fra Odder og havde lovet mine gamle løbevenner fra det østjyske at skabe et løb, så vi kunne ses. De kom nu kun det første år, fortæller John Berthelsen, der siden starten selv har indstillet løberiet på grund af slidgigt i knæene.

Lørdagens motionister kunne vælge mellem tre ruter - den lange på 12 kilometer rundt om Bølling Sø, en kortere på godt seks kilometer rundt om Skalle Sø, og så var der en børnerute på en kilometer.

Mountainbikerne var ude i landskabet i godt to timer og tilbagelagde i samlet trop omkring 40 kilometer.

Det enestående ved Bøllingsø Løbet er, at deltagelse er ganske gratis, ligesom der heller ikke er nogen form for tilmelding. Man dukker bare op og gennemfører i det tempo, som man har sat sig for.

Der er dog arrangeret forfriskninger og pølser af Ungdommens Venner i Engesvang, der gennem salget får penge til ungdomsafdelingerne under Engesvang Boldklub.Ordet er ditMere Ikast