Tip os log ind

Engesvang-virksomheder søger flere hænder

Det går godt for ABC Pavilloner og Concept Living i Engesvang, og derfor skal virksomhederne nu igen bruge flere hænder.
22. juni 2018, 08.48

ENGESVANG Især ansøgninger fra tømrere står højt på ønskelisten, mens der også er et behov for VVS-montører, elektrikere og bygningskonstruktører/-ingeniører. Men konkurrencen om arbejdskraften er stor, og det mærker de to byggevirksomheder nu for alvor.

Hos ABC Pavilloner og Concept Living i Engesvang, der er nogle af Danmarks førende producenter af modulbyggeri, går det godt. Her kan man nemlig glæde sig over, at der er ordrer i bogen helt frem til juni 2019, hvilket ikke er prøvet før. Det skyldes blandt andet, at søstervirksomheden Concept Living er blevet etableret, da den - i modsætning til ABC Pavilloner - sælger permanente præfabrikerede modulbyggerier:

- Førhen har vi primært fokuseret på midlertidigt modulbyggeri, som jo ofte er en løsning, man vælger, hvis man står og mangler undervisningslokaler, kontorer eller andet her og nu. Men efter at Concept Living er startet op, får vi også flere ordrer ude i fremtiden, og det er utrolig positivt, fortæller Dennis H. Vegeberg, der er afdelingsleder i både ABC Pavilloner og Concept Living, og fortsætter:


Flere tømrere

- Det betyder nemlig, at vi er rigtig godt beskæftiget. Derfor skal vi nu igen bruge flere hænder i Engesvang, hvor vi især søger efter tømrere med lys og lygte. Men også ansøgninger fra VVS-montører, elektrikere, bygningskonstruktører/-ingeniører og lærlinge bliver modtaget med kyshånd.

ABC Pavilloner og Concept Living er dog langt fra de eneste virksomheder, der kæmper om medarbejdere inden for disse faggrupper. Derfor kan det også blive en udfordring at finde de nødvendige hænder, og ifølge nye tal fra Danmarks Statistik går det for flere virksomheder hen og bliver en produktionsbegrænsende faktor.

Hele 17 procent af tømrer- og bygningsvirksomhederne i maj 2018 meddelte nemlig, at manglen på arbejdskraft nu er så stor, at det bliver en produktionsbegrænsende faktor. Til sammenligning lå tallet for fem år siden på nul procent i samme måned, mens man skal helt tilbage til 2007 for at se samme høje tal i maj måned. Den udfordring ser man nu også komme hos de to byggevirksomheder:


Byggeriet går godt

- Der er ingen tvivl om, at det går godt i byggeriet, og derfor mærker vi også nu for alvor til, at konkurrencen om den kvalificerede arbejdskraft skærpes. Det er sværere end nogensinde før at skaffe de nødvendige hænder, og fortsætter det, bliver mangel på arbejdskraft også en produktionsbegrænsende faktor for os.

Både ABC Pavilloner og Concept Living har produktion på den tidligere Siemens-virksomhed, og her bygger begge parter moduler i en hal, som efterfølgende bliver kørt til byggepladsen, hvor de kan sammensættes på et utal af måder. Byggemetoden skiller sig således ud fra traditionelt byggeri, og det har normalvis gjort, at eksempelvis mange tømrere har fundet det spændende at arbejde i virksomheden. Men nu kræver det mere at få ansøgningerne, vurderer Dennis H. Vegeberg:

- Vi har generelt oplevet, at især tømrerne har fundet vores virksomhed interessant, da den skiller sig ud fra mange andre byggeløsninger. Men nu daler antallet af ansøgninger, og vi står således overfor en udfordring, som vi ikke har gjort tidligere. Det betyder, at vi i højere grad skal sætte employer branding på dagsordenen og aktivt forholde os til, hvad vi kan gøre for at synliggøre især over for lokalområdet, at vi er en attraktiv arbejdsplads med mange spændende opgaver og muligheder.

ABC Pavilloner og Concept Livings byggeløsninger kan anvendes til mange forskellige formål, men egner sig særligt godt til eksempelvis studieboliger, undervisningsinstitutioner, kontorer børnehaver og familieboliger.


Ordet er ditMere Erhverv