Tip os log ind
En storm ved navn Johanne vil ramme Danmark natten til fredag. I 2013 kom stormen Bodil ind over Danmark, og billedet er fra, da Bodil ramte Nr. Vorupør syd for Hanstholm.
Foto: Henning Bagger/ritzau Scanpix

Stormen Johanne aflyser tog fra Herning

DMI advarer om storm med vindstød af orkanstyrke: Pak havemøblerne væk
09. august 2018, 22.27

Herning Vejrmenuen har længe stået på sol og tørke, men det ser anderledes ud natten til fredag, hvor en storm - som allerede er døbt Johanne - rammer Danmark fra syd og vest.

Uvejret vil sent natten til fredag ramme Vadehavet med meget blæsende hård vind til hård kuling og vindstød op til stormstyrke, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Det kraftige vindfelt breder sig op langs Vestkysten, og befinder man på strækningen fra Blåvand til Skagen, vil man en overgang kunne opleve storm med vindstød af orkanstyrke.

Vindstød af orkanstyrke vil være på 33-35 meter i sekundet, og derfor risikerer tagsten af blæse ned, og træer kan vælte.

Mette Wagner, vagthavende ved DMI, opfordrer derfor til, at man sikrer sig mod stormen. Havemøblerne og forteltet til campingvognen skal eksempelvis pakkes væk.

- Alle løse genstande skal pakkes væk, fordi ellers skal man ud og lede efter dem i morgen. Grillen, som har været jævnligt brugt i løbet af sommeren, skal også pakkes væk for det næste døgns tid, siger hun.


Ingen tog mod Struer og Skjern

Af sikkerhedsmæssige grunde vil en række tog i det jyske være aflyst i løbet af fredagen, oplyser Banedanmark. DSB oplyser, at man ikke indsætter togbusser på de berørte strækninger.

Her i området er der ingen tog mellem Struer og Herning og mellem Skjern og Herning fredag morgen og frem til klokken 11.00.

Johanne byder også på en omgang regn, og der kan komme kraftige regn- og tordenbyger, som bevæger sig op over landet fra syd. De kan være så kraftige, at der kan komme skybrud.

Risikoen for skybrud er størst i den sydlige del af landet. De ventes at være overstået midt på natten.

Hele landet vil kunne blive ramt af uvejret, men os midtjyder slipper formentlig billigst, da vinden løjer af over land.

- De slipper ikke for blæsevejret, men de vil kun få vindstød op til kulingstyrke på 13-20 meter i sekundet, siger Mette Wagner.

Midt- og Vestjyllands og Syd- og Sønderjyllands Politi advarer på Twitter også om de voldsomme vindstød:

- Det kan være farligt, hvis vinden får fat i havemøbler, trampoliner og redskaber. Pak så meget som muligt væk og fastgør resten solidt til jorden, skriver Midt- og Vestjyllands Politi.


Her er et overblik over, hvordan togdriften bliver berørt:

* Vejle–Struer: Ingen tog mellem Struer og Herning fra fredag morgen til klokken 11.00.

* Skanderborg–Skjern: Ingen tog mellem Herning og Skjern fra fredag morgen til klokken 11.00. Normal køreplan mellem Herning og Aarhus H.

* Esbjerg–Struer: Ingen tog fra fredag morgen og frem til klokken 11.00.

* Struer–Thisted: Ingen tog fra fredag morgen og frem til klokken 11.00.

* Langå–Struer: Ingen tog mellem Viborg og Struer fra fredag morgen og til klokken 11.00. Der kører et tog i timen mellem Viborg og Aarhus H.

* Esbjerg–Tønder: Der er timedrift på strækningen fra fredag morgen.

* Aalborg–Frederikshavn: Der er timedrift fredag morgen frem til klokken 08.00, herefter indstilles trafikken til klokken 17.00.

Kilde: Banedanmark

/ritzau/


Ordet er ditMere Herning