Tip os log ind
Drone
Foto: Tom Laursen

Åbning af Hjertet med Loveless og masser af indslag

Nyt multihus - Hjertet - indvies lørdag den 8. september
06. september 2018, 13.25

IKAST Lørdag den 8. september 2018 åbner multihuset - Hjertet - i Ikast officielt. Det sker med et brag af en indvielsesfest, hvor alle interesserede er velkomne - og det er gratis. Der vil være officielle taler, koncert med Shaka Loveless og mulighed for at prøve nogle af de mange forskellige aktiviteter, der foregår i og omkring Hjertet. Arrangementet finder sted fra klokken 9.oo til 16.00.

Hjertet er et multihus for foreninger, de foreningsløse, grupper af borgere og husets faste lejere.

Aktiviteterne begynder klokken 9, blandt andet med mulighed for skating. FDF BrassBand spiller op

Herefter er der:

Officielle taler med Ib Lauritsen, borgmester i Ikast-Brande Kommune, Niels Laurits Thygesen, formand for International School Ikast-Brande, Søren From, formand for Ejendomsselskabet ISIB A/S og repræsentant for Heartland, Jesper Nygård, direktør for Foreningen Realdania, og Jakob Færch, udviklingskonsulent fra Lokale- og Anlægsfonden.

Hærvejskoret Nørre Snede

Koncert med Shaka Loveless

Folkekoret Brande

Mød pigerne fra Herning-Ikast Håndbold - prøv en fartmåler og få autografer fra håndboldpigerne

Klassisk musik, Ensemble MidtVest

Riya Dance Class (Bollywood & Indian Classical)

Dans med Hedens squaredansere

Operaen i midten

Den Totale Dekadence

Linedance ved Ikast Firmaidræt

Tamilsk dans

I løbet af dagen vil mange forskellige foreninger afholde aktiviteter i og omkring Hjertet, der vil være forskellige musikalske indslag, og Blindes Arbejde vil sælge deres produkter. Der vil også være mulighed for at få en rundvisning i Den Internationale Skoles og Unge og Uddannelses lokaler.


Hjertet startede som en vild vision

Med åbningen af Hjertet er en vild vision blevet til virkelighed. Hjertet startede som en vision om at skabe et sted, hvor mennesker kunne mødes og sammen skabe uventede og gode oplevelser. Målet var at skabe rum for fællesskab, som kunne generere synergi og samspil mellem mennesker på tværs af eksisterende institutioner, projekter og foreninger i hele kommunen.

Hjertet er blevet til i et unikt samarbejde mellem Ejendomsselskabet ISIB A/S, International School Ikast-Brande, Ikast-Brande Kommune, Foreningen Realdania og Lokale- og Anlægsfonden. Dertil kommer en lang række virksomheder, fonde og andre sponsorer, som også har medvirket til, at projektet i dag er realiseret. Sammenlagt har projektet kostet godt 86 mio. kr. at realisere.

En lang række foreninger har allerede taget huset i brug, og benytter sig af såvel multisalen, refleksionsrummet, street-sport hallen og mødelokalerne. Ligesom det udvendige aktivitetsbånd bliver flittigt benyttet af skatere, bmx-kørere m.fl.


Fakta:

? Hjertet ejes af Ejendomsselskabet ISIB A/S

? Hjertet er tegnet af C.F. Møller i Aarhus og KPC i Herning har været entreprenør på opgaven.

? I 2017 blev det første spadestik taget til den ca. 3.500 m2 store bygning, Hjertet, med det tilhørende udendørs aktivitetsbånd, hvor der både er skaterbane, pumptrack og parkour.

? Hjertet har en række faste lejere; International School Ikast-Brande, Unge og Uddannelse fra Ikast-Brande Kommune, Blindes Arbejde og Fælleskantinen. De to sidstnævnte er socialøkonomiske virksomheder.

? Huset er åbent for alle fra kl. 07.00-22.00 på hverdage og kl. 07.00-17.00 i weekenden. Konceptet er baseret på tillid og ansvarlighed. Alle kan komme ind fra gaden og benytte sig af faciliteterne. Det være sig cykelklubben, der kan bruge Hjertet som mødested og efterfølgende tage bad i de tilhørende omklædningsrum, foreningen der hver torsdag danser squaredans i lokalerne eller en gruppe af borgere, der ønsker at nyde en kop kaffe i caféen.

? Ny Carlsbergfondet har bevilget midler til en række kunstværker i og omkring Hjertet. Når alle kunstværker er færdige afholdes en separat indvielse af disse. Den 8. september vil kunster Cai-Ulrich von Platen være til stede og fortælle om kunstværkerne.


Ordet er ditMere Ikast