Tip os log ind
Byrådsmedlem Frank Heidemann (S) har nok at se til med at få kommuneøkonomien indenfor sundhed og pleje til at løbe rundt.
Foto: Flemming Hansen

Ældreområdet i Ikast-Brande mangler otte millioner

07. september 2018, 06.45

Ikast-Brande Indtægter og udgifter har ikke stemt helt overens i årets første seks måneder på sundhedsområdet i Ikast-Brande Kommune. Der mangler otte millioner på bundlinjen.

Det viser en budgetopfølgning, der klargør, at forbruget er for højt i forhold til, hvad man har regnet med.

Det er uforudsete udgifter på ældreområdet, der udgør kernen i problemet. En af de nye udgifter er, at der er et stigende antal borgere, som har så komplekse udfordringer, at de ikke kan rummes på et plejecenter. Det kræver udvidet pleje og højtspecialiserede tilbud.


Skal finansieres af kassen

Sundheds - og omsorgsområdet har et korrigeret budget på i alt 705 millioner kroner. At der mangler otte millioner kroner i det samlede budget er ikke en uhørt kommunal fejlberegning, hvis man eksempelvis skeler østpå mod Aarhus Letbanes fejlslagne multimillionbudget. Men de otte millioner skal immervæk findes et sted. Sundheds- og Omsorgsudvalget i Ikast-Brande Kommune anbefaler selv, at ekstrabevillingen skal finansieres af »kassen«. Ifølge udvalgsformand Frank Heidemann (S) må det ikke ske igen:

- Det kommer ikke til at ske om et halvt år igen, siger politikeren om de i alt 8.226.000 kroner.


Økonomisk trængsel

Ekstrabevillingen kan vise sig at få yderligere økonomiske konsekvenser.

Byrådet har nemlig tidligere fastsat en politik omkring, at hvis det er nødvendigt at bevillige flere penge end budgetteret, skal det som hovedregel følges op af tilsvarende besparelser.

Formand Frank Heidemann lader sig ikke ryste af nyheden om, at der mangler otte millioner, for han er i forvejen indstillet på at måtte skære ind til benet:

- Jeg tror desværre, der bliver tale om benhårde besparelser indenfor alle de områder, som jeg sidder med, fortæller han.

Det ellers positive faktum, at vi bliver ældre, og at vi bliver flere, er med til at presse de kommunale finanser.


Ordet er ditMere Ikast-Brande