Tip os log ind
 • 1/: Der blev leget ved indvielsen.
  Foto: Privat
 • 1/: To nye shelters er opført - og taget i brug.
  Foto: Privat
 • 1/: Skumfiduser over bål er altid populært.
  Foto: Privat
 • 1/:
 • 1/: De nye shelters er populære.
  Foto: Steen hebsgaard
 • 1/: Egehuset er nu overtaget af spejderne.
  Foto: Steen hebsgaard

Skumfiduser og bålrøg

Spejderhytten Egehuset genindviet
09. september 2018, 09.12

BORDING I 1969 lejede De grønne pigespejdere i Bording - eller KFUK-Spejderne, som det hed dengang - spejderhytten Egehuset af Bording Sogneråd.

49 år senere overtog pigespejderne huset fra Ikast-Brande Kommune. Det skulle fejres, og pigespejderne havde derfor inviteret medlemmerne og andre interesserede til indvielse lørdag.

Dagen igennem var der arrangeret aktiviteter i området omkring huset, og pigespejderne havde selvfølgelig tændt op i bålet, så der kunne ristes skumfiduser, og man kunne komme til at lugte af bålrøg.

- Vi er glade for, at det blev muligt at overtage huset. I forbindelse med overtagelsen, havde kommunen afsat en pulje, så huset kunne istandsættes med blandt andet nyt tag og toiletter. Bagefter har pigespejdernes forældre arbejdet med at male og renovere resten af huset, så det nu er i ret fin stand, fortæller gruppeleder Malene Christensen.

Egehuset er beliggende i en lavning i et lille skovområde med et græsområde foran.

- Det er et rigtigt dejligt område til at lave aktiviteter for børn og unge. På en sommerdag findes der ikke et bedre sted, og vi vil gerne, at så mange som muligt får glæde af det, siger Kim Rune Christensen, der står for udlejning af Egehuset hos pigespejderne.

Udover pigespejdernes egne medlemmer, som tit holder lejre eller møder i huset, bliver det derfor også brugt af andre foreninger, skoler, forældreråd og andre. Der er plads til cirka 30 personer, og overnatningen foregår på madrasser på gulvet under taget på 1. sal. Der er mange i Bording og omegn, der har gode minder fra en tur i Egehuset.


To nye shelters

Efter overtagelsen er der med støtte fra Grøn Ordning opstillet to store sheltere tæt på huset. Shelterne har plads til i alt cirka 12 overnattende personer.

- De har allerede været taget i brug på vores sommerlejr i juni, fortæller gruppeleder Malene Christensen. Det er meget populært at overnatte i sheltere og en stor naturoplevelse for alle aldersgrupper - både for de store børn og unge, der kan ligge i soveposen og snakke, mens de kigger i bålets gløder, og for de mindre børn, der skuler ud i mørket for at se, om der nu skulle være en "farlig" ræv, som lister rundt.

Pigespejderne i Bording har cirka 100 medlemmer og er en af landets største pigespejdergrupper.

- Vi har et godt samarbejde i ledergruppen og oplever, at pigespejdernes forældre hjælper til med de praktiske opgaver, når vi beder om det, siger formand for spejdergruppens betyrelse, Majbritt Rasmussen. Der er også oprettet et hold af forældre, som man kalder "mødrehjælpen". De hjælper til på spejdermøderne med de mange børn. Det er forholdsvist uforpligtende for forældrene, men en stor hjælp for lederne.

Pigespejderne har flere planer med Egehuset. De næste projekter er en bedre bålplads og et større skilt ved vejen, så huset bliver nemmere at finde.

Ordet er ditMere Bording