Tip os log ind
Preben Skjoeth er selv ramt af sygdom, men kæmper for at få sat fokus på ældres forhold og pleje.
Foto: Henrik Ole Jensen

»Bedre ældrepleje, mere personale - tak«

Datoen for en høring på Christiansborg er fastsat. Det bliver 10. december
02. oktober 2018, 08.07

ÆLDRE Så er datoen for Christiansborg-høringen "Bedre ældrepleje - hvor svært kan det være?" omsider fastsat.

Høringen holdes mandag 10. december og forventes - alt efter tale- og spørgelyst - at vare cirka tre timer.

Det oplyser initiativtageren, forhenværende redaktør Preben von Skjoeth, Ikast, som i fjor arrangerede en lignende, velbesøgt høring i Ikast.

Det bliver Kirsten Normann Andersen fra SF og Jakob Sølvhøj fra Enhedslisten, som påtager sig at være værter. De deltog begge i den høring, Skjoeth arrangerede i Ikast sidste år op til kommunalvalget.

- Med de to rutinerede politikere, hvis ild brænder for bedre tilstande inden for sundheds-sektoren, er vi sikret et højt fagligt niveau, siger Preben Skjoeth.

- Panelet vil sandsynligvis omfatte pårørende til demente eller psykisk syge, samt repræsentanter for de personale-grupper, som alt for længe har måttet finde sig i politiske nedskæringer, hvor fyringer og flere opgaver har været fremherskende. Alt sammen elementer, som forringer velfærden.

Personligt er Preben Skjoeth glad for, at de to politikere har påtaget sig værtsrollerne. Efter lang tids sygdom, med knapt tre måneders uafbrudt hospitalsophold i Skejby og Herning, er Skjoeth - som han udtrykker det - »en smule slidt«.

- Dog ikke mere end at jeg arbejder sammen med Kirsten og Jakob, men nu mere bag kulisserne.

Der arbejdes på at arrangere en bustur til og fra Christiansborg, og Skjoeth pointerer, hvor vigtigt det er med så bred folkelig opbakning som muligt.

- Uden folkelig opbakning, kan vi ikke lægge et tilstrækkeligt pres på VKLA-regeringen, som prøver at bilde os ind, at den har skabt bedre, og mere velfærd.

Disse postulater kan uden problemer tilsidesættes af tørre tal, for der er over 2.300 færre ansatte i ældreplejen, end under den forrige regering. Seks millioner færre plejetimer gennem de seneste otte år, taler sit eget tydelige sprog. Der mangler i dag mellem 2.200 og 3.000 medarbejdere, så hvad nøler man for, spørger Skjoeth.

Høringen finder sted fra klokken 12.


Ordet er ditMere Debat