Tip os log ind
 • 1/: Strikkeguruen Koushi havde en forrygende dag i Brande - og vender gerne tilbage.?
  Foto: Laila Kempe-
 • 1/: Koushi bevæger sig aldrig ud i »Strikkeoffentligheden« uden butterfly.
  Foto: Laila KEMPEL
 • 1/: Ida Marie Gasbjerg og Malou Heiselberg strikker en gang om ugen børnenes Nørklehjørne på Cafe Tankefryd i Brande.
  Foto: Laila Kempel
 • 1/: En af arrangørerne Marianne Sommer formåede at strikke og passe sin bod på Strikkfestivalen.
  Foto: laila Kempel
 • 1/: Der var tid til både at strikke og hygge sig ved den store Strikkfestival i Remisen i Brande.
  Foto: laila Kempel

Strikkeguruen Koushi: Spring nu ud af strikkeskabet

Strikkefestivalen i Brande var også for mænd
09. oktober 2018, 09.23

RET-og-Vrang For inkarnerede danske strikkere er han en guru: Med sit srilankanske ydre er Koushi på mange måde en, der skiller sig ud fra mængden. Hans mørke lød, og det at han som mand tør stille sig ud i offentligheden og sige, at han strikker, gør ham populær. Og de helt store højder, nåede han først som deltager og siden vært i det populære tv-program: Den store strikkedyst.

Men i den virkelige verden er der både ret og vrang, og 36-årige Koushihan Radhakrishnan er ikke særlig god til at strikke. Siger han selv.

Søndag var han i Brande. På hjemmebane blandt masser af garn og over 1400 garnelskere og strikkere, der havde en forrygende dag i Remisen.

- Her er jo fantastisk. Stemningen siger jo det hele. Lokalerne er rå og urørte og står i skærende kontrast til alt det bløde garn, siger Koushihan Radhakrishnan, der er hans rettelige navn.


Flotte lokaler

- Jeg havde i min vildeste fantasi ikke forestillet mig, at det var så stort, og at der kom så mange mennesker. Der er så hyggeligt og rart, at det bliver svært ikke at skulle komme igen, siger han.

Koushi er lærer og blev »tvunget« til at lære at strikke for ti år siden, da en nu tidligere elev havde taget garn og strikkepinde med hjemmefra.

- Jeg var ikke særlig begejstret, da hun kom, og sagde vi skulle lære at strikke. Ok - tænkte jeg og tog et par strikkepinde. Jeg fik slået masker op og blev hurtigt bidt af, at jeg kunne se, at der skete noget. Det blev det næsten obligatoriske halstørklæde, der var både vind og skæv. Men jeg havde selv lavet det, fortæller Koushi, der som altid har suppleret sin påklædning med en strikket butterfly.

I dag i en sort udgave med hvide prikker.

- Det er jo blevet sådan, at jeg ikke kan vise mig ude i »strikke-offentligheden« uden at bære butterfly, siger strikkedesigneren, der siden de første masker er blevet solgt til garn-universet.


Forfatter

Sammen med sin partner har han udgivet flere bøger og har som den sidste i rækken udgivet en strikkebog med herretøj i lidt mere farverige nuancer.

- Som sagt, så er jeg ikke særlig god til at strikke. Men jeg er god til at finde på de vilde ideer, og min partner er til gengæld en rigtig god teknisk strikker, siger Koushi.

Han fortryder ikke, at han »sprang ud af strikkeskabet« og lod sin interesse for strik blive offentlig.

- Jeg elsker at køre i tog og opdagede, at jeg hurtig sad fordybet i min telefon, og det irriterede mig, når jeg hellere ville strikke. Det gør jeg nu. Jeg har altid et taskeprojekt, og har altid strikketøj med når der er pædagogisk dag, og andre møder på min skole. Hjemme har jeg også altid et større projekt liggende, forklarer Koushi.


En gratis overnatning

Han valgte at melde sig til Den store strikkedyst sådan lidt for sjov, men også med en målsætning om at få mindst en gratis overnatning på Gram slot.

- Ja det var det eneste, jeg havde sat næsen op efter. Faktisk troede jeg ikke, at jeg kom med. Så ringede de for at ville have mig med til casting og senere, at jeg var gået videre, fortæller han ganske ukrukket og med et smittende smil.

Han har taget initiativ til en facebookgruppe kun for strikkende mænd og forstår slet ikke, at flere ikke hopper med på vognen.

- Det er jo underligt, at der ikke er flere mænd, der strikker. Specielt her i det midtjyske, hvor det jo er ganske kulturelt og grundlaget for hele tekstilindustrien, siger den kendte mande-strikker.


Begejstrede arrangører

Det var ikke kun den kendte strikker og forfatter, der var i Brande. Faktisk nåede besøgstallet op på over 1400 i løbet af dagen.

Marianne Sommer en af arrangørerne glædede sig over det store besøgstal og afslørede, at de allerede har booket Remisen til næste gang om to år.

Det var i øvrigt tredje gang, der var strikkefestival i Brande.


Ordet er ditMere Fritid