Tip os log ind
Ikast-Brande blev i 2018 igen erhvervskommune nr. 1- Men undersøgelsen giver fortsat stof til eftertanke hos politikerne i byrådet.
Foto: Pr

Erhvervsklima hænger ikke sammen med børnepolitik

Viceborgmester Simon Vanggaard indigneret over, at tingene blandes sammen
11. oktober 2018, 15.30

ERHVERVSKOMMUNE Byrådsmedlemmerne om det runde bord i Ikast-Brande var hurtigt enige om at være glade for at Ikast-Brande igen er erhvervskommunen.

Det fik på det seneste byrådsmøde viceborgmesteren til at markere

- Jeg bliver indigeneret, når folk begynder at sige, at vi skal sætte barren højere og også forsøge at blive både borger- og børnekommunen. Det svarer lidt til at spørge om, at når FCM nu er Danmarksmestre, hvorfor har vi så ikke vundet mesterskabet i Håndbold?, sagde Simon Vanggaard, (DF) der fandt anledning til, at dykke ned i det statiske materiale og konstatere, at selvom Ikast-Brande suveræn vinder titlen som Danmarks bedste erhvervskommune, så betyder det ikke, at der præsteres dårligt på andre parametre.

- Selvom det antydes, at vi bruger alle ressourcer på at opnå titlen år efter år, og vi så nedprioriterer på andre områder, så er det ikke rigtigt. Vi ligger nummer seks når det handler om folkeskoler og nummer to når vi taler om uddannelse, sagde viceborgmesteren.

Annette Mosegaard, (C) understregede også, at kommunen rent faktisk ikke bruger mange penge på at genvinde titlen som erhvervskommune.

- Det handler om, hvordan virksomhederne oplever tingene. Det er der vi gør en forskel. Det er den gode kommunikation, der tæller og det vægtes højt i undersøgelsen, sagde Annette Mosegaard, der til gengæld var bekymret for nogle af de andre ting, der måles på i undersøgelsen.

Byrådets yngste medlem Thomas Østergaard, (V) ville gerne rose kommunens medarbejdere, og påpegede, at det jo er dem, der yder indsatsen for, at Ikast-Brande vinder år efter år

- Men jeg vil også gerne bemærke, at vi er lykkedes med entreprenørskabsskolen. Tanken om at tænke ud af rammerne er lykkedes blandt andet med at skabe de nødvendige bånd mellem folkeskolen og ungdomsuddannelserne, sagde han.


Grøn af misundelse

Kirsten Hoffmann, (S) møder i sin hverdag en undren over, at Ikast-Brande kan blive ved.

- Ja mange er grønne af misundelse, men vi bør ikke hvile på laurbærrene.

Trine Meldgaard Kristensen, (DF) lagde sig fladt ned.

- Jeg var meget kritisk omkring dette, men har nu været inde og undersøge tingene og må erkende, at vi ikke bruger mange penge på det, så jeg glæder mig nu over den flotte placering.

Fælleslistens Henrik Kragelund ville heller ikke undervurdere undersøgelsen, men fandt flere ting i undersøgelsen, der bør få alarmklokkerne til at ringe.

- Vi bliver nødt til at grave et spadestik dybere og kigge på tallene omkring beskæftigelse, uddannelse, der ikke kan prioriteres høj nok og sygedagpengeforløb.

Lotte Stoltenborg, (F) ville have større fokus på de mange internationale tilflyttere, der skulle hjælpes til at falde til og så ville hun have fokus på at få etableres flere videreuddannelser i kommunen

- Vi må kunne finde en niche, som vi kan få placeret - måske ude ved Hjertet, mente hun.

Kasper Pauli Pedersen, (S) fandt det paradoksalt, at man kan være Danmarks bedste erhvervskommune og samtidig være nødt til at spare 80 millioner kroner.

- Vi burde blive belønnet for den store eksport, som Christiansborg og rejsten af Danmark lever højt på, sagde han og fik opbakning fra flere af de tilstedeværende om, at det partipolitiske forbindelser til Christiansborg bør dyrkes for at rette op på misforholdene


Ordet er ditMere Erhverv