Tip os log ind
Anna Grethe Lund elsker jobbet som kordegn.

Hvad skal barnet hedde?

11. oktober 2018, 08.17

Kordegn Anna Grethe Lund arbejder ved Ikast kirke på fuld tid. Meget af arbejdstiden bruger hun til administration af regnskaber og løn for flere kirker, men også i høj grad til personregistrering fra fødsel til død. Fra hele det gamle Ikast kommunes område skal folk henvende sig her, når det handler om registrering og

attester på fødsel, dåb, navngivning, navneændring, konfirmation, vielse, død og begravelse. Folk kan gå ind via borger.dk, men nogle kommer også forbi kontoret:

"Vi vil da gerne se de nyfødte babyer, for den personlige kontakt er guld værd," siger Anna Grethe med et smil. Det er også hende, der vurderer, om babyen kan hedde det, forældrene vil have. Hun forholder sig juridisk til det og har flere godkendte navnelister fra Ankestyrelsen at slå op i.

"Det handler ikke om, hvad jeg synes, men hvad der lovmæssig hjemmel til. Af og til kræver lovgivningen, at navne skal sendes til godkendelse hos Statsforvaltningen, der er rigtig mange udenlandske navne i vores område."


Vores kirke

Anna Grethe er født i Ikast. Døbt, konfirmeret og viet i Ikast kirke - og der er hendes børn også døbt og konfirmeret:

"Ikast kirke er vores kirke! Jeg har tjeneste i kirken hver anden søndag, og den skal ingen tage fra mig. Jeg er så glad for arbejdet og ikke mindst for den personlige kontakt med kirkegængerne og fx også dåbsfamilierne."

Hun har selv gået i kirke siden barndommen.

Det vil hun ikke undvære.

"Var det sådan, vi skulle det her?" kan hun godt spørge sig selv under en gudstjeneste, men når gudstjenesten er i gang, arbejder alle med på, at alt fungerer. Ved fx travle begivenheder som jul og konfirmationer er der dels varmt, dels nervøsitet hos de unge - og ved sådanne anledninger har kordegnen et ekstra øje på kirkegængerne.

Hun er med til at få børn og voksne til at føle sig godt tilpas.

Tilbage på kontoret er der især travlt op til budget og årsregnskaber, men først og fremmest skal personregistreringen passes.

Desuden er hun sekretær for Ikast menighedsråd.


Ordet er ditMere Kirker