Tip os log ind
Henrik Engedahl (V) og resten af Teknik- og Miljøudvalget tager til efterretning, at behandlingen af byggesager i fremtiden vil overgå til autoriserede eksperter i det private erhvervsliv.

Byggesager forlader kommunens bord

I fremtiden bliver det autoricerede behandlere, der skal klare arbejdet
05. november 2018, 16.03

byggesagsbehandling Det er ikke automatisk sådan, at nye procedurer gør tingene mere enkle eller for den sags skyld bedre.

Henrik Engedahls begejstring for indførelse af BR18 kan ligge på et temmelig lille sted.

Han er formand for Teknik- og Miljøudvalget, og Venstremanden kan afsløre, at et nyt bygningsreglement så småt er ved at blive indført.

Det handler om, at byggesager i fremtiden skal overgår fra at være en kommunal opgave til at være en opgave, som autoriserede eksperter skal udføre.

Det kan eksempelvis være ingeniører med speciale indenfor byggeri.

- Jeg mener ikke, at det nødvendigvis vil være en forbedring for folk, der ønsker at bygge her i Ikast-Brande. Loven er nok blevet til på grund af andre kommuners problemer med at klare byggesager, siger Henrik Engedahl.

Der er tale om et lovkrav, så lokalt kan man ikke gøre andet, end at tage det til efterretning.


Ingen autoriserede

Der er endnu ingen i Ikast-Brande Kommune, der er autoriseret til at varetage den nye opgave, der skønsmæssigt andrager 1000-1200 byggesager årligt.

Det er endnu for tidligt at sige noget om flytningen af opgavefordelingen vil indebære en forhøjelse af prisen for at få en byggesag gennem systemet, men der kan muligvis opstå konkurrence om at få fingre i sagerne, som man har set det med de lovpligtige syn på biler.

Flytningen af opgaven fra kommunen indebærer ikke umiddelbart afskedigelser, idet man på kommunen også fremover skal godkende de enkelte byggesager trods indstillingen fra den autoriserede behandler.


Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune