Tip os log ind
Morten »kok« Thomasen havde håbet på at blive frifundet, men betaler nu bøden på de 5000 kroner.
Foto: Henrik Ole Jensen

Skuffet restaurantejer vil have skilte på dørene

13. november 2018, 22.46

HVIDVASKING Morten »Kok« Thomsen fra Ikast har nu rettens ord for, at han er skyldig i hvidvaskning af penge og støtte til terror. Han blev ikke frikendt i den sag han selv havde rejst mod bagmandspolitiet. Til gengæld fik han halveret den bøde på 10.000 kroner, som han ellers var blevet præsenteret for.

- Jeg havde håbet på frifindelse, og må tage dommen til efterretning. Men jeg ærgrer mig, og vil nu opfodre til, at alle banker sætter skilte op, hvor de skriver, at man hvidvasker penge, hvis man indbetaler mere end 50.000 kroner i kontanter.

Overalt på landevejene er der skilte, der fortæller, at du ikke må køre for stærkt. Jeg vidste ikke, at der var loft for, hvor mange penge man måtte modtage i sin virksomhed. Jeg ved, at jeg ikke må køre bil, når jeg har drukket - fordi jeg har fået det at vide. Det er urimeligt, at man skal læse »117« siders lovtekst for at vide det her, siger Morten »Kok« Thomsen.

Han er dog glad for, at bøden trods alt er blevet halvveret.

- Det er ikke så meget pengene, men princippet. Jeg har ikke bidraget til at tømme statskassen og aldrig gjort noget aktivt for, at nogen skulle miste penge. Så jeg er målløs over, at det er sådan.

- Det svarer til, at jeg skal sætte skilte op på døren til min virksomhed: Vær opmærksom på, at maden kan indeholde noget forkert, og at det i øvrigt koster 75 kroner at sætte sig på en stol.

- Mine kunder må gerne betale med kontanter, bare ikke mere end 49.999 kroner. Jeg er dog stadig i tvivl om grænsen gælder for, hvad jeg kan indbetale om dagen, per måned, eller per år. Hvornår træder restriktionerne i kraft, siger Morten »Kok« Thomsen, som i øvrigt med udgifter til retsagen formentlig ender med at skulle betale væsentlig mere end den oprindelige bøde på 10.000 kroner.

For selv om han fik delvist ret i bødestørrelsen - så skal han betale sagsomkostninger, fordi han altså blev erkendt skyldig i at have forsøgt at hvidvaske penge.


Ordet er ditMere 112