Tip os log ind
  • 1/: Tre glade prismodtagere, fra venstre Simon Vangaard, Benjamin Piechnik og Christoffer Knudsen.
    Foto: Steen Hebsgaard
  • 1/: Borgmester Ib Lauritsen, th, og Thomas Hammelev Larsen fra Nordea, tv, overrækker den 43. udgave af Ikast By's Initiativpris til Liv i Byen repræsenteret ved fra venstre Christoffer Knudsen, Benjamin Piechnik og Simon Vangaard. ?
    Foto: Steen hebsgaard

Liv i Byen hædres for initiativet

Ikast By's Initiativpris blev uddelt ved et arrangement i Hjertet onsdag aften
15. november 2018, 14.14

IKAST Ikast By's Initiativpris er et levn fra de gode gamle dage, da det hed Ikast Sparekasse. Men det er et godt levn.

I dag er det Nordea, der har overtaget Ikast Sparekasses fond, som gennem mere end 40 år har uddelt initiativprisen, og onsdag aften var turen kommet til den 43. uddeling af prisen gældende for 2018.

Rammerne var multihuset »Hjertet«, hvor Vores Ikast havde et stort medlemsarrangement. Så publikummer var der mange af, da borgmester Ib Lauritsen som formand for priskomiteen greb mikrofonen og løftede sløret for årets prismodtager.

- Det er til Liv i Byen, fortalte han efter at have komponeret et par gode sætninger omkring begrebet »uegennyttigt«. Prisen går netop til personer eller grupper, som har ydet en bemærkelsesværdig og uegennyttig indsats for Ikast By.

- Det er en pris, der er uddelt gennem mange år og til mange personer. At være ugennyttig betyder medmenneskeligt, idealistisk og opofrende. Det passer på årets prismodtager »Liv i Byen«. Til lykke, sagde Ib Lauritsen, der kunne overrække pengepræmien, der følger med prisen, 15.000 kroner, til de tre i bestyrelsen, formand Benjamin Piechnik, kasserer Christoffer Knudsen og næstformand Simon Vanggaard.

Sidstnævnet er som bekendt Ib Lauritsens 1. viceborgmester i byrådet - men denne aften repræsenterede han Liv I Byen, som han er medstifter af.

Liv I Byen tog har taget initiativ til to store fødevaremarkeder og et stort loppemarked - og flere ideer er undervejs i den lille men aktive forening, hvis formål er at skabe et endnu mere aktivt byliv, end det vi har i forvejen.

Et af de projekter, der er i støbeskeen, er et stort julemarked i Ikast næste år, og de tre prismodtagere er overbevist om, at pengene skal gå til dette projekt.


Fakta

Ikast By's Initiativpris blev stiftet i 1977 af Sparekassen SDS, som ad snørklede veje gennem årene er blevet en del af Nordea. Den blev stiftet i anledningen af Ikast By's 100 års jubilæum og blev i år uddelt for 43. gang.

Prisen gives til en person, en gruppe personer, en forening eller en organisation hjemmehørende i Ikast og omegn, der har ydet en bemærkelsesværdig indsat.

Prismodtagerne udpeges af borgmesteren samt repræsentanter fra Ikast Byliv, Erhvervsrådet, LO Herning-Ikast, Ikast-Bording Landboforening og Ikast Sparekasses Legat. Modtagerne bestemmer selv, hvad prisen på 15.000 kroner skal bruges til.

Ordet er dit



Mere Ikast