Tip os log ind
Traditionen tro kan børene få fingrene ned i tingene, og dermed får en ekstra hulegave med hjem, som er både selvgjort og velgjort.
Foto: Privat

Jul på Klosterlund Museum

20. november 2018, 06.28

Museum Julen står allerede for døren på Klosterlund Museum, hvor der er fuld gang i forberedelserne til det store, årlige julemarked. Sidste weekend i november slår museet nemlig dørene op for et hyggeligt, gammeldags julemarked med alt hvad der dertil hører af julepynt, grantræer, æbleskiver, lys og meget mere.


Hands-on-jul

Klosterlund Museum er kendt som et sted hvor børn og voksne kan "få fingrene i noget" og julearrangementet er ingen undtagelse. Der er en række børnerettede aktiviteter på tapetet. Både klassikere som at vokse æbler, bage pebernødder og klippe julepynt, men der er også nye tiltag som "byg en træ-nisse" og pileflet-workshop.

"Mange af vores gæster udtaler, at de nyder, at komme helt ned i gear og være sammen om vores "håndholdte" aktiviteter som madlavning, håndværk, gammeldags lege osv. Inden længe går vi ind i julemåneden som ud over at være hyggelig, kan være hektisk og tæt på stressende.

- Men julen handler vel også om nærvær og samvær, og netop den slags, synes jeg man kan få hos os på Klosterlund Museum, siger museumsinspektør Julie Lolk.


Æbleskiver på tørvekomfuret

Traditionen tro lægger museumsforeningen og museets frivillige et stort arbejde i julemarkedet. Over 1000 æbleskiver bliver bagt på det gammeldags tørvekomfur, i den gamle fodermesterbolig, hvor der også serveres gløgg.

Museets frivillige står også bag aktiviteter som trædrejning, binding af halmkranse, uldhåndværk og juledekorationer samt meget af arbejdet med forberedelserne. Derudover sørger er et udvalg af bod-holdere for markedsstemningen og muligheden for at gæsterne kan få julegaver og julepynt i hus.

Fælles for mange af juleaktiviteterne på Klosterlund Museum er de historiske referencer til julen, som den udspillede sig på egnen tilbage i tiden.

Medlemmer af Museum Midtjyllands støtteforeninger og børn under 18 år gratis adgang. Øvrige: 50,- kr.

Ved indgangen tilbydes et klippekort til alle børneaktiviteter. Klippekortet koster 10,- pr. barn og dækker udgifter til materialer. Til gengæld får børnene fine produkter at tage med hjem.


Ordet er dit