Tip os log ind
Service-virksomheden Coor har vundet en rengøringsaftale med Ikast-Brande Kommune, hvor Coor samtidig forpligter sig til at ansætte 15 personer, som er på overførsels-indkomst.
Foto: Coor

15 ledige i Ikast-Brande tilbydes jobgaranti

DI mener, at der skal nye ideer til at hjælpe ledige i job og nævner aktuelt projekt i Ikast-Brande som det gode eksempel
27. november 2018, 06.28

Ledighed Organisationen Dansk Industri har netop sat gang i en kampagne med overskriften »Danmark vinder, når vi samarbejder«, der skal inspirere til nye samarbejdsformer mellem det offentlige og de private virksomheder. Formålet er at gøre noget ved den modsætning, der ligger, i at mange virksomheder mangler arbejdskraft, og at der samtidig er ledige, som ikke er i stand til at træde ind på arbejdsmarkedet.

Kampagnen skal blandt andet give inspiration ved at vise gode eksempler rundt i landet, og et aktuelt projekt fra Ikast-Brande Kommune fremhæves som det første gode eksempel. I projektet har Ikast-Brande valgt en alternativ tilgang til et udbud af en stor rengøringsaftale. Som en del af aftalen blev det nemlig aftalt, at vinderen af opgaven - servicevirksomheden Coor - forpligtede sig til at ansætte 15 personer, som var på overførselsindkomst.


Hver femte på offentlig ydelse

En af de specielle detaljer i aftalen er, at de 15 ledige borgere er lovet en jobgaranti, hvis de gennemfører det projekt, der er sat op.

Hos Ikast-Brande Kommune nævner kommunaldirektør Flemming Storgaard , at næsten 20 procent af kommunens borgerne i den arbejdsdygtige alder er på overførselsindkomst. Derfor så kommunen behov for nytænkning.

- Al erfaring viser, at når vores sårbare borgere skal ud, så er den bedste måde at få dem ud ved, at det foregår i virksomhederne og ikke i et kommunalt aktiveringsforløb. Derfor tror jeg, at vi kan få meget ud af det her projekt. Vi har ret mange på overførselsindkomst, og dem er vi nødt til at gøre noget andet for, og det kan være det her. Det har allerede vist sin værdi, siger Flemming Storgaard i en video, som Dansk Industri har sendt ud til sine 11.000 medlemmer.

I videoen roser virksomheden Coor ideen, og projektet er allerede sat i gang.

- Jobgarantien har været fuldstændig central. Målet med det her er at bringe mennesker i job, og så har vi simpelthen skabt en løsning, hvor vi har tid nok og ressourcer nok til at lykkes med det, siger Annette Vindstrup, som er divisiondirektør i Coor.


Ordet er ditMere Erhverv