Tip os log ind
 • 1/: Et glad og rørt team af lærere og pædagoger skulle selvfølgelig fotograferes efter prisoverrækkelsen. Fra venstre er det Kamilla Foldager, Adam Geil, Mette Palsgaard Andersen, Hanne Sjøstrand Fagerlund, Mette Göte, Henriette Mundbjerg Kristensen og Pernille Lyngaa.
  Foto: Steen Hebsgaard
 • 1/: Lene Olsen, th, havde indstillet Hockeyholdet under Skjold - her repræsenteret ved Morten Emil larsen.
  Foto: Steen Hebsgaard
 • 1/: Forældre Maibritt Johnsen, tv, havde indstillet autisme-teamet til prisen. Her ses hun sammen med formanden for handicaprådet, Bjarne Dueholm, repræsentant for prismodtagerne, Henriette Mundbjerg Kristensen, og næstformanden for rådet, Trine Worm Nissen.
  Foto: Steen hebsgaard
 • 1/: Indstillere og prismodtagere samlet i byrådssalen. Fra venstre Morten Emil Larsen (hockey), Lene Olsen (indstiller), formand for Diabetesforeningen, Per Bork, handicaprådsformand Bjarne Dueholm, Anne-Grethe Kristensen (indstiller), Henriette M. Kristensen (autismeteam) og Maibritt Johnsen (indstiller).
  Foto: Steen hebsgaard

Fornemt skulderklap til autisme-indsats

Lærere og pædagoger fra Bording skoles autisme-team fik årets handicappris
01. december 2018, 09.21

IKAST-BRANDE Et team af lærere og pædagoger, der går et stykke mere, end man kan forvente, for at give autismebørn og deres forældre en bedre tilværelse, har fået et velfortjent skulderklap.

Handicaprådet skulle torsdag uddele årets handicappris, der netop påskønner en ekstraordinær indsats for handicappede, og forældregruppen bag Bording Skoles specialskoletilbud for autismebørn havde indstillet teamet af lærere og pædagoger til prisen.

Formanden for handicaprådet, Bjarne Dueholm, stod for afviklingen af årets prisuddeling, som fandt sted i fornemme rammer i byrådets sal.

Og hvor man ved tidligere uddelinger kun plejer at have deltagelse af handicaprådet og prismodtagerne, var der denne aften tætpakket i byrådssalen.

- Vi har i år besluttet at invitere dem, der er indstillet til prisen og dem, der har indstillet dem. Så bliver det mere festligt, sagde Bjarne Dueholm.

- Vi uddeler prisen hvert andet år for at fremhæve de mange, der gør en kæmpe indsats for at funktionshæmmede i vores kommune kan få en meningsfuld og indholdsrig hverdag. Det er en konkret anerkendelse til de personer, der indstilles.

Prisen

Handicapprisen er en belønning for et særligt initiativ eller kreativitet for at fremme handicappede borgeres muligheder for at deltage i samfundslivet

Prisen kan gå til:

En person eller forening, der har gjort en indsats for at fremme handicappedes mulighed for at deltage i almindelige daglige gøremål

Virksomheder der har taget initiativ til, at handicappede kan arbejde på lige vilkår i virksomheden

Private eller offentlige bygninger og institutioner, hvor der er gjort en særlig indsats for, at der er fuld tilgængelighed (gode adgangsforhold) for alle mennesker med forskellige typer handicap.


Tre indstillet til prisen

I år var der tre indtillede til prisen:

Diabetesforeningen, Hockeyholdet under Handicapidrætsklubben Skjold og Autisme-teamet på Bording Skole.

- Mere end 300.000 borgere i Danmark har fået konstateret diabetes og en næsten ligeså stor gruppe ved ikke, at de har det. Det er derfor vigtigt, at de lokale afdelinger af foreningen er gode til at informere om, hvordan man lever med sygdommen, sagde Bjarne Dueholm.

Omkring hockeyklubben sagde han, at den havde vist, at man kan forene sportslige ambitioner med det at have et handicap.

Om prismodtagerne lød det fra formanden:

- Gruppen af lærere og pædagoger i specialtilbuddet på Bording Skole formår at skabe trygge og forudsigelige rammer for børn med autisme og et ekstraordinært tæt skole-hjem samarbejde. Teamet formår ikke bare at møde det enkelte barn, hvor det er, men også forældrene.

- De går lige et ekstra stykke for at skabe et trygt og godt skole-hjem samarbejde, fordi de netop ved, hvor vigtig en faktor det er i disse børns hverdag - den skal være tryg, forudsigelig og struktureret. Det er voksne, der gør mere end man kan forvente for at motivere og udvikle disse børns kompetencer, sagde Bjarne Dueholm, da han overrakte diplomer, blomster og en check på 5.000 kroner til en åbenlys glad og rørt medarbejdergruppe, der var mødt op.


Beærede og rørte

- Det er forældrene, der har indstillet os. Og det er fantastisk, at vi har fået prisen. Vi er både beærede og rørte, siger Henriette Mundbjerg Kristensen fra autisme-teamet ovenpå prisuddelingen.

- At ens arbejde bliver påskønnet betyder rigtig meget for os. Vi brænder alle for det her, både på arbejdet og i fritiden, og at få et skulderklap fra forældre er det bedste.

Henriette M. Kristensen kan fortælle, at de endnu ikke har besluttet, hvad pengene fra prisen skal gå til.

- Hvem ved - måske tilbyder vi at tage forældrenes børn i en uge, og så kan de holde fri?


Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune