Tip os log ind
Mediehuset præsenterer den ny ledelse kommercielt og redaktionelt i Ikast-Brande. Her er det afgående chefredaktør Steen Hebsgaard, der hilser på sin afløser, Jacob Hove, og afgående direktør Bo Jensen, der ønsker Anne Dalsgaard til lykke med posten som kommerciel leder.
Foto: Flemming Hansen

Skiftedag på Ikast Avis

Herning Folkeblad bliver fra årsskiftet eneejer af Ikast Avis, og Anne Dalsgaard bliver ny kommerciel leder efter Bo Jensen
05. december 2018, 15.50

IKAST Et længe planlagt generationsskifte på Ikast Avis føres i begyndelsen af 2019 ud i livet.

Ejerkredsen i IB Gruppen med Bo Jensen som hovedaktionær har valgt at sælge de sidste 10 procent af aktierne i IB Medier, som omfatter seks ugeaviser, til Herning Folkeblad, som nu bliver eneejer. Dermed bliver den virksomhedsoverdragelse, der blev planlagt og igangsat i 2006, her godt 12 år senere fuldbyrdet. Et samarbejde som i første omgang var sat til at løbe til 2013, men så er blevet forlænget med yderligere fem år.

IB Gruppen har nu valgt at sælge de sidste 10 procent af aktierne, og i samme moment har Bo Jensen truffet beslutning om at trække sig fra ugeavisdrift og i stedet koncentrere sig om sine øvrige aktiviteter og bestyrelsesposter - først og fremmest som direktør i IB Gruppen og med forskellige funktioner i dens datterselskaber samt i OTM Avistryk Herning-Ikast.

Bo Jensen fratræder formelt 31. marts 2019 og bruger de første par måneder af det nye år på at overlevere posten og opgaverne til sin efterfølger, Anne Dalsgaard.

Anne Dalsgaard har gennem de seneste 11 år været salgschef for Ikast Avis og tilhørende udgivelser, og hun har været ansat i mediehuset på Strøget i Ikast i 29 år. Så det er en kvinde med stor erfaring og stor lokalforankring, som nu overtager taktstokken, og hun er klar til at tage over på den nye og spændende udfordring, fortæller koncerndirektør i Mediehusene Midtjylland, Alex Nielsen.

- Siden det i sensommeren 2017 lå klart, at Bo Jensen ville træde tilbage efter 37 år på posten, har vi set Anne Dalsgaard som det naturlige valg til at løfte den tunge arv. Hun er dygtig, har stor erfaring med salg, kender kunderne og området, og har gennem mere end et årti været en central person i Ikast Byliv og senest Vores Ikast, siger Alex Nielsen.

- Anne er den helt rette person for både kunderne, Mediehuset Ikast-Brande og koncernen som helhed til at udfylde de store sko, Bo Jensen har trådt, siden han indledte sin avisløbebane i marts 1981, fastslår han.

Ikast Avis

Ejerkredsen i IB Gruppen A/S med Bo Jensen som hovedaktionær solgte ultimo 2006 25 procent af virksomhedens seks ugeaviser og året efter yderligere 24 procent til Herning Folkeblad. I årene herefter skete der en kontrolleret overgang af aktier fra IB Gruppen til Herning Folkeblad.

Ved årsskiftet overtager Herning Folkeblad de resterende 10 procent af aktierne i Ikast Avis fra Bo Jensen og IBG.

Til Ikast Avis hører også onlinesitet aoib.dk og Focus Ikast-Brande. Ugeavisen Sunds-Gjellerup og Lokalavisen for Aulum-Vildbjerg kommer fra årsskiftet under Herning Folkeblad, mens Fjends Folkeblad og Karup Ugeavis lægges ind under Midtjyllands Avis.

Udover Ikast Avis og nævne ugeaviser ejer Mediehusene Midtjylland blandt andet Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis, nyhedssitene aoh.dk og mja.dk, en række onlineportaler samt fem radiostationer.


På Strøget 38

Mediehuset Ikast-Brande vil fortsat have domicil i det multigrafiske kommunikationshus uden for Strøgcentrets nordlige indgang. Dog flytter man fra Strøget 40 til Strøget 38, hvor man i nyindrettede lokaler får mere samling på salg og redaktion, end man har haft mulighed for med den tidligere indretning.

- Det har været et fantastisk samarbejde med Bo Jensen i et glidende overgangsforløb, og vi er glade for, at vi fortsætter samarbejdet - selv om det bliver på et noget andet niveau. Udover at vi bliver naboer, er det planen, at Bo Jensen på konsulentbasis skal supportere og sparre med Mediehusene Midtjyllands kommercielle afdeling ind imod erhvervsrelaterede initiativer, siger Alex Nielsen og tilføjer, at man desuden fortsat har fælles interesser i OTM, idet Herning Folkeblad sammen med Bo Jensen og hans familie er de to største aktionærer i det store avistrykkeri på Industrivej.

- Det var jo via fælles distribution og via fælleseje om OTM, at samarbejdet helt tilbage i 2005 begyndte, siger Alex Nielsen.


Kortere arbejdsuge

For Bo Jensens vedkommende bliver det selvfølgelig lidt specielt at forlade denne del af sit daglige virke. - Jeg har haft rigtig lang tid til at vende mig til tanken, og har ikke et øjeblik fortrudt eller rystet på hånden, siger Bo Jensen, selvom Ikast Avis nu efter næsten 92 år ikke længere indgår i familien Jensens ejerskab.

- Skal vi stå med et stærkt og fremtidssikret mediehus i Ikast-Brande Kommune i fremtiden, er det en nødvendighed at søge stærke alliancepartnere, og jeg er sikker på, at de mediemæssige interesser i Ikast-Brande Kommune vil blive varetaget og udviklet bedst i Mediehusene Midtjylland, som bl. a. indbefatter de tre hovedorganer Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis og Ikast Avis/Focus Ikast-Brande, slår Bo Jensen fast.

- For mit eget vedkommende er det jo sådan, at jeg har arbejdet rigtig mange timer det seneste års tid, så jeg ser frem til at komme ned på 37 timer igen til foråret, nu hvor jeg jo var så privilegeret at fylde 60 år i sommer, siger Bo Jensen, som også er formand for Ikast-Brande Gymnasium, næstformand i Herning-Ikast Håndbold og kommitteret bestyrelsesmedlem i Vores Ikast og forskellige arbejdsudvalg herunder.

- Og så er jeg glad for, at vi med beslutningen i 2006 om at påbegynde et generationsskifte traf et valg af en partner, der på mere end en måde er lokal med vilje, siger Bo Jensen.

- Herning Folkeblad har fra begyndelsen vist, at medievirksomheden kan og vil noget med Ikast-Brande. Og med de initiativer, der er taget indtil nu, ser det ud til at fortsætte, siger Bo Jensen, der dog er fuldt bevidst om, at man ikke både kan sælge og fortsat bestemme ...


Ny duo i spidsen

Samtidig med generationsskiftet i den kommercielle ledelse i Mediehuset Ikast-Brande sker der også et skifte i den redaktionelle ledelse. Steen Hebsgaard går på pension i 2019, og ny Ikast-Brande-redaktør bliver Jacob Hove. Det makkerskab ser begge parter frem til, fastslår Anne Dalsgaard.

- Min opgave bliver sammen med Jacob, at føre de bedste ting fra Steens og Bos epoke videre og så selvfølgelig videreudvikle og tilpasse vores produkter og ydelser til de krav, fremtiden stiller - også på det digitale område. Og her er jeg glad for, at vi har en stærk og professionel spiller i ryggen frem for at være en stand alone-ugeavis, siger Anne Dalsgaard, der glæder sig til fremtiden.

- Jeg er meget beæret over, at jeg er blevet valgt til opgaven som Bo's efterfølger. Jeg går ydmygt til opgaven, og jeg kender jo både kunder og kolleger, og jeg håber, alle vil hjælpe mig godt på vej i det nye job, siger hun. Redaktionen


Ordet er ditMere Ikast