Tip os log ind
  • 1/: Institutionsleder Rudi Mikkelsen bad om lidt hjælp til at tage sit spadestik. Hjælp fra børnene vil han også bede om, når indretningen skal begynde, fortalte han.
    Foto: Tom Laursen
  • 1/: Børnene havde forberedt en sang til anledningen, hvor de blandt andet sang, at de ser frem til at få et slot. ?
    Foto: Tom Laursen
  • 1/: Sådan vil den nye daginstitution efter planen komme til at se ud. ? Illustration: arkitektfirma RUM A/S

Et spadestik for børnene

Efter en længere proces begynder bygningen af en ny institution i Engesvang
06. december 2018, 10.10

Engesvang Kontrasten mellem den sjappede, gråbrune byggegrund og de mange børneflyverdragter i talrige farver var til at få øje på mandag formiddag i Engesvang.

Her var det tid til første spadestik til den nye daginstitution, som kommer til at ligge på hjørnet af Kragelundvej, Gl. Kongevej og Åboesvej. Ifølge lederen af Børnehusene Engesvang, Rudi Mikkelsen, vil man i foråret 2020 kunne flytte ind i den helt nye institution.

Daginstitutionen skal erstatte de eksisterende børnehaver »Engesvang Børnehuse« på Birkevej 13 og 15 og supplere pasningstilbuddet med integreret vuggestue samt danne ramme for en heldagslegestue for dagplejen i området. Denne mandag var de mange vandpytter imidlertid mere end rigeligt som legeredskab for de mange børn, som plaskede rundt og hyggede sig.


Begyndelsen på noget godt

Borgmester Ib Lauritsen (V) tog det første spadestik og kaldte projektet for fantastisk for Engesvang, mens formand for børne- og undervisningsudvalget Simon Vanggard (DF) tog spadestik nummer to.

- Efter en lang proces er vi nu i gang, og denne institution vil byen og børnene helt sikkert nyde godt af, lød det i regnen, før han gav ordet - og spaden - videre til institutionsleder Rudi Mikkelsen:

- Det her er formentlig det største visuelle tegn på, at vi nu er i gang, sagde han.

Tidligere på året og sidste år har borgere i Engesvang udtrykt frustrationer over placeringen af den nye institution, som kræver, at Åboesvej bliver afbrudt på midten.


Vil inddrage børnene

På den anden side af vejen er der et grønt område. Det skal blandt andet bruges som skovlegeplads.

- Man kan gisne om, hvilken beslutning der er den bedste. Ulemperne for vi voksne er ikke altid ulemper for børnene. Det handler om at skelne mellem voksenperspektiv og børneperspektiv - se bare på børnene i dag, lød det fra Rudi Mikkelsen med henvisning til de mange børn, der ikke lod sig påvirke det mindste af regnvejret.

- Vi vil inddrage børnene og indrette efter børnene, så den nye institution bliver en god ramme, forklarede Rudi Mikkelsen, som forventer, at omkring 110 børn rykker ind, når byggeriet står færdig.


Pølser og vandpytter

Efter talerne og den formelle del var det tid til en sang, som børnene havde forberedt specielt til anledningen. Herefter stod den på en kop kaffe og et pølsehorn til børnene. Silas på tre år kunne til Herning Folkeblads udsendte godt erklære sig tilfreds.

- Det bliver sjovt at lege her, ligesom det er nu, lød det kort, før turen - med pølsehorn i hånden - gik gennem endnu en vandpyt.

Børnene udnyttede udflugten og legede efterfølgende videre på den brakke - kommende byggegrund - op ad formiddagen og tog forskud på de glæder, som børnene i Engesvang kan se frem til i foråret 2020.


Ordet er dit