Tip os log ind
Teknik- og miljøudvalget har besluttet, at denne strækning er for farlig for de yngste skoleelever.
Foto: Ikast-brande Kommune

For farlig til de små elever

Søbjergvej udpeget som farlig skolevej
17. december 2018, 14.58

skolevej I forbindelse med det seneste møde i Teknik og Miljøudvalget har man set på to af kommunens veje, og en enkelt har fået prædikatet trafikfarlig skolevej.

Det gælder Søbjergvej nord for Tulstrup.

Her er der sket en omlægning af to busruter, hvilket indebærer, at der er skolebørn, der skal gå et stykke ad Søbjergvej for at komme med skolebussen.

Det slipper de nu for - i hvert fald de yngste fra 0.-6. klasse, der vil blive afhentet ved hjemmet, idet man har kategoriseret vejstrækningen som trafikfarlig for de yngste elever.

Baggrunden er vejens ringe bredde på blot fem meter. Der er registreret et enkelt trafikuheld på strækningen.

I forbindelse med undersøgelsen af strækningen er der foretaget en trafiktælling. Heraf fremgår det, at der i gennemsnit i døgnet kører 565 biler på strækningen, heraf er næsten 10 procent lastbiler.

Gennemsnitsfarten lyder på 78,8 kilometer i timen.

Udvalget har efter en borgerhenvendelse behandlet Skærlund Mosevej ved Blåhøj.

Den er blot fire meter bred, men trafikken er til gengæld til at overse. Målinger viser, at der i gennemsnit kører 35 biler på vejen, og heraf er de seks-syv lastbiler. Gennemsnitshastigheden er 58,4 kilometer.

I forbindelse med denne vej ønsker man fra kommunens side at gå i dialog med politiet om en generel snak om, hvornår en skolevej må betegnes som farlig.


Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune