Tip os log ind
Aase og Knud Højlund tager både til Ikast for at se håndbold og til Herning for at se FCM spille superligafodbold på MCH Arena. At være aktiv er fortsat en stor del af parrets liv.
Foto: Mikkel Korsgaard Christensen

60 år med sammenhold, kærlighed og 1000 kampe på dommer cv'et

Aase og Knud Højlund kan i morgen fejre, at de har været gift i 60 år
11. januar 2019, 06.49

Engesvang På en halvgrå januardag i Engesvang, åbner 83-årige Aase Højlund døren op og bød ind i hende og husbonden - 82-årige Knud Højlunds hjem. Et hjem, der ligger få hundrede meter fra banelegemet og stationen i Engesvang, hvor det hele tog sin begyndelse for 69 år siden. I morgen kan parret fejre diamantbryllup, og i årenes løb har de begge været særdeles aktive i foreningslivet, i det politiske liv og begge har en interesse for lokalsporten. Lad os hoppe ind i tidsmaskinen og rejse tilbage til 10. juli 1950 klokken 10.50, hvor det hele begyndte. Her kørte toget fra Aarhus ind på Engesvang Station på en solrig dag. Knud Højlunds far havde på det tidspunkt netop fået plads på banen, hvor Knud Højlund derfor opholdt sig og kunne ses stå på perronen. Ud af toget steg en ung pige fra Aarhus ved navn Aase. Forude ventede en ferie i Engesvang. Hendes blik panorerede over pladsen og nåede næsten hele vejen rundt, da øjnene pludselig satte i bakgear og vendte tilbage mod en nydelig herre.

- Der stod Knud. Jeg var solgt med det samme, mindes Aase Højlund. Aase Højlund havde familie i Engesvang på sin mors side og besøgte Knud Højlund så ofte, det kunne lade sig gøre. Efter at parret blev gift, forsøgte de at bo i Aarhus, men efter 10 måneder lokkede Engesvang. Aase Højlund er uddannet defektrice i tilskæring og fik job i Ikast, mens Knud Højlund, der havde været i købmandslære i Bording, skiftede til en forretning i Silkeborg. Efter 10 år gik turen til Herning og til Super Gros, som i dag kendes som Dagrofa. Her arbejdede han i 15 år og blev engros-chef. Desuden har Knud Højlund siddet i byrådet i Ikast for Socialdemokratiet i 11 år.


Et harmonisk og heldigt liv

Når man har formået at holde sammen det meste af et liv, undgå sygdom og andre lurende udfordringer, vil mange mennesker formentlig føle sig priviligerede. Det samme gør sig gældende for Aase og Knud Højlund. Selvom parret har fælles interesser, har begge i årenes løb også haft travlt med hver sit. Aase Højlund har haft en travl karriere i HK. Både som bestyrelsesmedlem i Silkeborg samt HK's bestyrelse i København. Desuden har hun været landsklubformand for Dansk Supermarked. Særligt arbejdet i HK har medført, at Aase Højlund har været fraværende hjemmefra.

- En dag kom Aase hjem klokken 11 fra Bruxelles og samme dag klokken 16, skulle hun flyve til Chicago. Så måtte jeg stå klar med en nypakket kuffert til hende, mindes Knud Højlund med et smil, hvorefter Aase Højlund supplerer sin mand.

- Det handler om at gøre plads til hinandens interesser. Knud har også været her og der, men jeg tror, at det er vigtigt at investere i hinandens interesser, så man ikke glider væk fra hinanden, fortæller Aase Højlund.

Begge beskriver deres liv sammen som harmonisk.

- Knud har haft sit politiske arbejde i byrådet, han har været formand for menighedrådet, og så har han haft sit fodbold, forklarer hun og henviser til Knud Højlunds tid som seriedommer samt hans tidligere egenskab som formand for Old Boys-afdelingen i Engesvang.

Parret har sammen to børn, tre børnebørn og tre oldebørn.


Ordet er ditMere Engesvang