Tip os log ind
  • 1/: Bandet, der skal spille 19 af Gnags' bedste numre - fra venstre Alexander Justesen (leadguitar), Kristian Løbner (bas), Thomas Siggaard (guitar), Jacob Kristensen (keyboard), Oliver Nelander (keyboard), Jacob Sejer (trommer).
  • 1/: Annabel Greve Kristensen står for instruktionen af musicalholdet.
  • 1/: Der skal slik til ... i et band, som skal spille Gnags.
  • 1/: Der er masser af overskud i de unge - selv efter en hård prøveweekend.
  • 1/: Der er lagt masser af koreografi ind i musicalen.

Burhønsene er lukket ud ...

25. januar 2019, 13.25

IKAST-BRANDE Der er travlhed i Quben på Ikast-Brande Gymnasium, hvor årets musicalhold er ved at lægge sidste hænder på årets musical.

»Burhøns« er titlen på årets forestilling, der har premiere søndag 3. februar og spiller både den efterfølgende mandag og tirsdag.

Som titlen antyder handler det om Gnags' musik. 19 af bandets velkendte hits lægger musikalsk baggrund for historien om Hans, som bor hos sine forældre på en burhønsefarm i Nordjylland. Han tager til Aarhus for at studere og støder her ind i Rita, der er med i aktivistgruppen »De vilde kaniner«.

Det kommer til en konflikt med forældrene, og Hans tager afstand fra både forældre og sine venner. I stedet isolerer han sig med aktivistgruppen, der planlægger en aktion mod forældrenes burhønsefarm. Sideløbende møder vi en række andre spændende personer, som er med til at danne et farverigt billede af et studentermiljø i Aarhus.

Hvordan det ender, skal ikke røbes her, men har man lyst til at komme på »Safari«, måske »Gå med hunden gennem byen«, mens »Fuldmånen lyser«, så er her en forestilling med musik, man kun kan blive i godt humør af ... lyder foromtalerne.

Og det stråler også ud af de unge, som - da avisen kiggede forbi - var i gang med prøverne på skuespillet til sangen Lav sol over Aarhus.

Musical-chef Kirsten Christiansen sidder ved klaveret, mens engelsklærer Annabel Greve Kristensen, der har dramatisk erfaring fra teaterverdenen i Birmingham, instruerer.

Imens er bandet ved at stille alt gear op på øverste plateau i Quben, hvorfra de vil sende et væld af rytmer og vellyd ned over kammeraterne på scenegulvet.

Og vellyd bliver det - lyder med overbevisning fra bandleder Alexander Justesen.

Han går i 2G, har spillet guitar, siden han var seks år og drømmer om et ophold på MGK og senere rytmisk konservatorium.

- Hvad vi kalder bandet? Det har vi ikke helt på plads endnu - men »Hold kæft og spil« er et godt bud, lyder det et grin fra Alexander Justesen.

- Vi har lavet et smule om på genren i nogle af sangene. Når man skal høre 19 numre, må stilen godt varieres lidt.

- Det bliver en lækker swingende musical med liv og glade dage. Glæd Jer.

Også musicalboss Kirsten Christiansen er tilfreds med forløbet og tror på endnu en succes allerede inden billetsalget for alvor er gået i gang.

Ordet er ditMere Kultur