Tip os log ind
Michala Møller kan i Ikast kombinere sin uddannelse med en aktiv håndboldkarriere på topniveau.
Foto: Pr-foto

Ligahåndbold på skoleskemaet

Michala Møller lader tophåndbold og ungdoms-uddannelse gå hånd i hånd
13. februar 2019, 13.01

IKAST Michala Møller, der går i 2.q på Handelsgymnnasiet Ikast-Brande, har valgt at kombinere passion og talent for håndbold med en ungdomsuddannelse

Det kan være sin sag at kombinere sport på højt niveau med en ungdomsuddannelse, men på Handelsgymnasiet Ikast-Brande og HHX Herning, der begge er udpeget som Team Danmark Uddannelsespartnere, kan det lade sig gøre i en af de særligt tilrettelagte studieretninger henvendt til elitesportsudøvere.

Den 18-årige Michala Møller fra Ålborg er en af dem, der har valgt at kombinere sin sport med en ungdomsuddannelse på den special tilrettelagte elitesports-fagretning i 2.q på HHX Ikast.


Kræver god planlægning

Michala Møller er playmaker på Herning-Ikast senior håndboldhold, der kæmper med om en topplacering i håndboldligaen, og så spiller hun desuden på det danske U19 landshold.

- Det er klart, at det kræver god planlægning og strukturering af hverdagen for at få det til at gå op, og det er skolen rigtig god til at hjælpe med. Vi får god tid til afleveringer, og der er fleksibilitet i undervisningen, sådan at jeg kan gå før for at nå til min træning kl. 15.00, fortæller Michala Møller.

Michala tog 10. klasse på håndboldlinjen på ISI Idrætsefterskole i Ikast, og hun var derfor allerede bekendt med sportsmiljøet i Ikast, før hun begyndte på sin HHX-uddannelse.


Forståelse for hinanden

- Sportsmiljøet på campus er virkelig godt, og trænerne på Sportstar College Ikast er sindssygt dygtige. Jeg er glad for at gå på en sportslinje, fordi der her er en forståelse for hinanden, der gør, at hvis man nu ikke kan være med til en time, fordi man er til stævne, så deler de andre noter med en. Det er en stor hjælp, siger Michala Møller.

Familien ser Michala Møller mest i weekenderne, når det kan passe ind i forhold til kampene.

- Jeg har et frirum fra håndbolden, når jeg er sammen med familien, og så har jeg lært at sætte ekstra pris på det, når jeg så er hjemme, understreger Michala Møller.


Fremtidsdrømme

Michala Møller er i år rykket op på seniorholdet i Herning-Ikast, og det var et stort, men også meget spændende spring fremad i håndboldkarrieren, fortæller hun.

- Det har været sindssygt lærerigt at komme op at spille med de erfarne spillere, der har spillet i mange år, og som måske allerede har været en tur i udlandet. Jeg tager en masse med mig fra træning hver eneste gang.

- Mine mål er at spille håndbold på højt niveau i mange år endnu og måske også at komme til udlandet. Men jeg kan også godt lide at gå i skole og få en uddannelse, og jeg vil klare begge dele. Måske kunne jeg også godt senere tænke mig at arbejde med markedsføring i en virksomhed, samtidig med at jeg spiller håndbold, fortæller Michala Møller om sine drømme for en fremtid, der lige er begyndt.


Ordet er ditMere Uddannelse