Tip os log ind
Villy Christensen var født og opvokset i Bording, men havde mange internationale relationer. Blandt Edith Zwilling fra Stelle, der her er på besøg i Bording.?
Foto: Tom Laursen

Villy Christensen har givet sin sidste bold op

Den 69-årige inkarnerede foreningsmand fra Bording er pludselig død i sit hjem
21. februar 2019, 15.36

Bording Villy Christensen, Bording, er død. Han blev 69 år.

Villy Christensen blev fundet død i sit hjem mandag aften, da han meget mod sædvane ikke dukkede op til generalforsamlingen i Bording-Engesvang Venstre, hvor han de sidste fem år havde været formand

Villy Christensen var en pligtopfyldende foreningsmand, der ved sin død var formand ikke bare i den lokale Venstrevælgerforening, men også for Bording Hallen, hvis historie han selv havde en meget stor andel i.

Han var blandt frontløberne da de små lokale håndboldklubber i Guldforhoved og Hestlund i 1973 blev lagt sammen til Bording KFUM Håndbold, som efterfølgende manglede en hal at spille i. Sammen med blandt andet nu afdøde Gunnar Jakobsen, smøgede Villy Christensen ærmerne op og tog fat.


Bankuddannet

Han var bankuddannet i Privatbanken og arbejdede i flere lokale pengeinstitutter inden han sluttede sin karriere i Andelskassen.

Hans ro og flair for at arbejde med regnskaber, sponsorater og administrative opgaver blev til fulde udnyttet i det lokale foreningsliv

Villy spillede selv håndbold i Guldforhoved og udskiftede sin aktive karriere på banen med et dommerkort, som han ivrigt brugte både i seniorrækkerne og siden ved ungdomsturneringer og stævner.

Villy Christensen var en erfaren mand både på og uden for banen, når der blev spillet håndbold, og havde et usædvanligt netværk blandt tyske håndboldklubber samt bag det gamle jerntæppe i Østeuropa i 1989.


Bag jerntæppet

Hundredevis af deltagere fra adskillige europæiske lande har Villy Christensen tiltrukket år efter år, og bemærkelsesværdigt var det også, at Villy og hans mangeårige ven Uwe Battefeldt umiddelbart efter opbruddet i Østeuropa omkring 1990 evnede at skabe forbindelserne til nye deltagere og håndboldvenner fra Polen, Tjekkiet, Lithauen og Østtyskland. Dette på et tidspunkt, hvor gæsterne faktisk ikke evnede at betale for deres deltagelse og samtidig havde vanskeligt ved at finde et transportmiddel, der kunne klare hele turen til Bording og hjem igen.

Villy Christensen talte blandt andet flydende tysk og var respekteret for sine kontakter, hvilken den lokale ligaklub Herning-Ikast Håndbold også drog nytte af, når den havde udenlandske dommere og EHF-repræsentanter på besøg i forbindelse med Europa Cup kampe.

Så lagde klubben trygt opgaven med at beværte og servicere de udenlandske officials, i hænderne på Villy Christensen, hvilket kunne beslaglægge mange weekender, når den internationale succes var størst

Bag kulisserne gik han i front. Han var i ni år formand for Bording KFUM Håndbold, og da klubbens seniorherrer blandede sig i dansk divisionshåndbolds næstbedste række, så stod han last og brast med spillerne, der via en sponsoraftale med Skoda fik stillet en bil til rådighed på fordelagtige vilkår.

Skoda var på det tidspunkt den bil alle elskede at håne, men Villy var ligeglad. Den løste en transportudfordring og gav massiv omtale.

I samtlige 46 år af Midtjysk Julecups historie har han været med til at holde sammen på enderne og sad også på et tidspunkt i Folkeoplysningsudvalget, hvor det var en hjertesag for ham at sikre foreningerne gode og retfærdige vilkår.

Han var en stille person, der i beskedenhed og næsten ubemærkethed løste mange opgaver.


Foreningslivet

Utallige er de besøg han har aflagt i Bordings venskabsby Stelle i Tyskland, hvor han havde fået mange personlige venner. Han var også formand for den forening Bording lavede, da kommunen ikke længere ønskede at bevare venskabsby-samarbejdet i det hele taget.

Det lokale udgangspunkt har gennem hele Villys liv været Bording Hallen og i særdeleshed Bording KFUM Håndboldklub, og rækken af tillidsposter i det lokale foreningsliv er nærmest uendelig.

Han var også aktiv i en lokal rejseklub, hvor Villy var medarrangør af årlige rejser og selvfølgelig fungerede som guide.

Villy Christensens var født i Guldforhoved og gik i skole i Bording.

Han var ugift og helligede sig sin kærlighed til det lokale foreningsliv og i særdeleshed Bording KFUM og efterlader sig sin bror Hans Karl Christensen, der bor i Aarhus.


Ordet er ditMere Navne