Tip os log ind
Den nye præst i Engesvang Cecilie Smith-Petersen indsættes søndag.
Foto: Privatfoto

Engesvangs nye præst indsættes

Søndag får Engesvang sin nye præst, og det fejres
03. marts 2019, 06.14

Engesvang Det er søndag 3. marts, menigheden i Engesvang rent praktisk får sin nye præst.

Først på dagen er der indsættelsesgudstjeneste i kirken, hvor provst Poul Erik Knudsen formelt overdrager den nye præst Cecilie Smith-Petersen til menigheden i Engesvang.

Det bliver en festlig gudstjeneste, hvor de nabopræster, der har mulighed for det, også deltager.

Efter gudstjenesten indbyder menighedsrådet til kirkefrokost i sognehuset. Her bliver der lidt at spise, lidt at drikke, lidt at synge, lidt taler at lytte til - og ikke mindst mulighed for at snakke med den nye præst.


Flyttet i præstebolig

Cecilie Smith-Petersen er nu flyttet ind i præsteboligen på Aaboesvej 44. Hun er ikke helt på plads endnu, blandt andet har hun endnu ikke fået sin computer fra Kirkeministeriet, men det skulle ske torsdag, så hun i praksis kan begynde sit arbejde fredag 1. marts.

En af de første opgaver bliver i samarbejde med provsten at få lavet en plan for de næste måneders gudstjenster i Engesvang Kirke.

I starten får hun travlt med at sætte sig ind alt det praktiske med at være præst. Blandt andet skal hun hurtigt i gang med et introforløb, som gør at hun jævnligt skal på kurser. Desuden skal hun mødes med nabopræsterne, hun skal arbejde sammen med omkring afløsninger med videre.

Ikke mindst skal hun arbejde med at lære Engesvang Sogn og dets befolkning at kende. Hun har en intention om at være meget synlig i sognet, og hun glæder sig til at besøge folk.

Men det varer lidt, inden der er tid til de mange husbesøg, oplyser kirken.


Ordet er ditMere Din kirke