Tip os log ind
Anne Mette Vestergaard.

Før EU-valg: Agerskov-Stubkjær nummer et i Ikast-Brande

03. marts 2019, 11.30

EU-VALG Der er i dag 82 dage til Europa-Parlamentsvalget søndag den 26. maj, hvor også borgerne i Ikast-Brande skal forbi stemmeboksene.

Ved sidste EU-valg i 2014 stemte 54,23 procent i Ikast-Brande Kommune. Det er lidt færre end de 56,3 procent, der stemte på landsplan. Jeg håber derfor, at endnu flere vil stemme til forårets EU-valg.

Måske er du bekymret for klimaforandringer efter sidste års rekordvarme sommer. Måske vil du gerne have indflydelse på, hvad der lovligt kan tilsættes dine fødevarer. Eller måske har du en holdning til, hvordan EU skal tage imod flygtninge.

Under alle omstændigheder får du kun medbestemmelse, hvis du husker at sætte dit kryds.


Agerskov-Stubkjær i front

I Ikast-Brande lå stemmeprocenten ved det seneste EU-valg lidt lavere end på landsplan. Der er dog inden for kommunegrænsen forskel på, hvor mange der kom forbi stemmeboksene.

Agerskov-Stubkjær lå i spidsen med en valgdeltagelse på hele 65,65 procent, mens kun 49,82 procent stemte i Brande. Ikast havde en stemmeprocent på 52,98 procent. Hvem skal ligge i front ved valget i maj?

Det er fantastisk, at folk i Ikast-Brande engagerer sig! Men det vil være stort, hvis endnu flere vil være med til at bestemme, hvilken retning EU skal gå. For der er stadig et godt stykke vej til de næsten 90 procent, der stemmer ved folketingsvalg.


Denne gang stemmer jeg

Måske kender du en, der ikke fik stemt ved sidste EU-valg? Eller en, der skal stemme for første gang?

På hjemmesiden www.dennegangstemmerjeg.eu kan du vise, at du har tænkt dig at stemme til valget. Bagefter kan du dele dit personlige link med dem, du kender.

Undersøgelser viser, at det at stemme er en social begivenhed. Hvis du stemmer, øges chancen markant for, at dine kollegaer, dine naboer og din familie også stemmer.

Kan vi skabe en sneboldeffekt, så ender vi med sammen at nå ud til de sofavælgere i Ikast-Brande Kommune, der har brug for et kærligt spark for at komme hen til stemmeboksen.


Ordet er ditMere Debat