Tip os log ind
Foto: Pr-foto

Dramatik på biblioteket

04. marts 2019, 07.39

Ikast-Brande Ikast-Brande Bibliotek prøver noget, der ikke er prøvet tidligere i biblioteksrummet.

Det sker onsdag 6. marts, hvor der præsenteres en stor forfatter gennem et stykke dramatik.

Det er Obskuret, der besøger Ikast Bibliotek med »Sylvia« - et intenst og gribende portræt i monologform af forfatterinden Sylvia Plath, som begik selvmord 30 år gammel i 1963.

Måneden før hun begik selvmord, udkom hendes roman »Glasklokken«, som handler om en ung kvindes kamp mod depression. Bogen betegnes i dag som en nyklassiker.

Skuespiller Pernille Lyneborg, som både spiller og er dramatikeren, fandt som ung Sylvia Plaths dagbøger i et antikvariat og blev fascineret af ordene. Hun begyndte at drømme om at krybe ind i forfatterens univers ved at lave en teaterforestilling om Sylvia Plath, men fandt aldrig det rigtige materiale. Derfor begyndte hun at skrive et manuskript og fik undervejs hjælp fra kollega og skuespiller Susanne Storm.

Resultatet af duoens arbejde er et portræt af Sylvia Plath. I monologen fortælles med Sylvias egne ord om; forfatterambitioner, depression, selvmordsforsøg, elektrochok og mødet med den altoverskyggende store kærlighed. Forestillingen »Sylvia« er sammensat af tekster fra hendes dagbøger, uddrag fra bogen »Glasklokken« og andre tekster.


Ordet er ditMere Kultur