Tip os log ind
  • 1/: Ikast-Brande biblioteker inviterer til debatfilm i Ikast Bio. Her vises filmen »Min lille Søster«
    Foto: Ola Kjelbye
  • 1/: Ikast-Brande biblioteker inviterer til debatfilm i Ikast Bio. Her vises filmen »Min lille Søster« foto Ola Kjelbye

Bibliotek inviterer til debat om spiseforstyrrelser

11. marts 2019, 07.48

Ikast I Ikast Bio er der torsdag 21. marts fokus på spiseforstyrrelsen anoreksi, som er den mest dødelige psykiske sygdom blandt unge piger.

Rikke Kirkegaard, klinisk diætist på Center for spiseforstyrrelser i Herning, vil starten aftenen med at fortælle, hvad anoreksi er.

Herefter vises filmen »Min lille søster«

Filmen fortæller om Stella, 12 år, som ser meget op til sin dygtige storesøster, og vil gøre næsten hvad det skal være, for at være ligesom sin søster Katja.

Men det viser sig, at storesøsteren lider af en livstruende spiseforstyrrelse. Den svenske film er fra 2016, og fortæller på både humoristisk og rørende vis, om søskendekærlighed og med alvor om, hvordan hele familien er ved at gå i opløsning.

Efter filmen er der drøftelse af, hvad psykisk sygdom kan betyde for en familie? Og også hvordan opdages en spiseforstyrrelse?

I panelet deltager også Regitze, som selv har haft en spiseforstyrrelse. Alle er velkomne til arrangementet, hvor der er fri entré.

Billetter kan hentes på Ikast-Brande biblioteker eller på ikast-brandebibliotek.dk.

Aftenen er arrangeret i samarbejde mellem socialpsykiatrien i Ikast-Brande Kommune, PsykInfo Midt, Regionens psykiatriske informationscenter og Ikast-Brande Biblioteker.


Om anoreksi

I Danmark findes der 75.000 mennesker, der lider af en spiseforstyrrelse.

Det er oftest piger og kvinder, der udvikler anoreksi, men også drenge og mænd kan gøre det.

Det anslås, at cirka 5000 lider af anoreksi i Danmark.

Mennesker, der lider af anoreksi, har et forvrænget syn på deres krop og har et stærkt ønske om at tabe sig.

Nogle når helt ned på en kropsvægt, der ligger 15-20 procent under deres normale vægt. Deres selvværd er meget lavt, og de hader typisk deres eget spejlbillede.

Mennesker med anoreksi er ofte ekstremt perfektionistiske og stiller typisk store krav til sig selv og til andre mennesker.

Kilde: Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade

Ordet er ditMere Kultur