Tip os log ind
Formand Hans Peder Nielsen.
Foto: Jakob Houg Jakobsen

Stort fremmøde da Ældre Sagen holdt årsmøde

Omkring 170 personer deltog i årsmøde hos Ældre Sagen i Ikast
16. marts 2019, 07.44

Ikast Der skal være et tilbud for enhver smag.

Det var et af budskaberne fra formand Hans Peder Nielsen, da Ældre Sagen i Ikast i sidste uge holdt årsmøde i Hjertet i Ikast med omkring 170 deltagere.

Ældre Sagen i Ikast, der dækker den tidligere Ikast Kommune, har nu over 3800 medlemmer. Hvis antallet i Brande og Nørre Snede lægges til, er der over 6730 medlemmer.

Normalt opgøres medlemstallet fra nytår til nytår. I 2018 kom der i Ikast 231 nye medlemmer til, men alene siden nytår er der kommet yderligere 80 til, så det nøjagtige medlemstal i dag er 3806.

Hans Peder Nielsen understregede, at afdelingens aktiviteter er med til at holde mange ældre aktive ved deltagelse i et fællesskab - langt væk fra ensomheden.

- Men der er stadig for mange ældre, der sidder alt for mange timer helt alene eller spiser alle måltider alene. Vi prøver hele tiden at finde på nye aktiviteter, og I - kære medlemmer - må gerne hjælpe os med ideer eller endnu bedre, at være tovholder på en aktivitet, sagde formanden i sin beretning.


Nye lokaler

Den store medlems- og aktivitetsfremgang i 2018 kommer oven på et 2017 med mange lokaleproblemer.

Ældre Sagen fik en aftale med kommunen om leje af lokale i Kongefløjen på den nedlagte Vestre Skole. Imidlertid blev lokalet aldrig rigtig taget i brug, idet kommunen selv skulle bruge lokalet i forbindelse med, at teknisk forvaltning flytter fra Brande til Ikast.

Omkring midten af oktober fik Ældre Sagen en aftale med kommunen om at flytte nedenunder i de nuværende lokaler.

- Det gode ved det er, at de nuværende lokaler indretningsmæssigt er både bedre og billigere. Vi betaler kun omkring to tredjedele af, hvad vi gav på første sal i Kongefløjen. Og den besparelse bliver givet fuldt ud til kursisterne i form af mindre kursusbetaling, sagde formanden.

Der var genvalg til de fire bestyrelsesposter, der var på valg.

Eneste nyvalg var anden-supple­ant­posten, der blev besat med Jutta Andersen. Bestyrelsen har endnu ikke konstitueret sig.


Ordet er ditMere Ikast