Tip os log ind
Sidste års vinder af Kulturprisen Focus Ikast-Brande blev tidligere leder af Bakkehuset i Ikast Bente Busk (th.). Her står hun sammen med formand for kulturpris-komiteen Helle Mathiasen (V).
Foto: Privatfoto

Kære læsere: Hvem skal have årets kulturpris?

Avisen Focus Ikast-Brande - et samarbejde mellem Ikast Avis og Brande Bladet - uddeler igen i år en kulturpris. Nu opfordrer vi læserne til at komme med gode bud
20. marts 2019, 11.55

Ikast-Brande Vi sætter pris på kulturoplevelser - hvad enten det er musik, kunst, teater, foreningsliv, foredrag eller dilletant.

Det gør vi, fordi det sætter kolorit på hverdagen, spreder smil og glæde - eller eftertænksomhed. Og fordi det skaber sammenhængskraft og dynamik i et lokalsamfund.

For andet år i træk uddeler avisen Focus Ikast-Brande, som er et samarbejde mellem Ikast Avis og Brande Bladet, en kulturpris. Vi kalder den Kulturprisen Focus Ikast-Brande.


Hvem kan vinde?

Kriterierne for prisen er enkle.

Kulturprisen kan gives til en person, en gruppe af personer, en institution, et firma eller en forening hjemmehørende i Ikast-Brande Kommune.

Prisen skal påskønne en usædvanlig og uegennyttig indsats for kulturlivet i kommunen ud fra de kriterier, som kommunens kulturpolitik bygger på. Det vil sige entreprenørskab, frivillighed, handlelyst, mangfoldighed, vedholdenhed, samarbejde på tværs, engagement og stolthed.

Prisen vil blive uddelt inden sommerferien.

Sådan gør du:

Hvis du vil pege på et emne til prisen, skal du gøre følgende:

Send en e-mail til: presse@focus-ikast-brande.dk

Skriv hvem du vil foreslå og kom med en god begrundelse for, hvorfor dit forslag skal vinde. Skriv om personen eller personerne - og om hvilke kulturaktiviteter, de beskæftiger sig med.

Sidste frist for indsendelse af forslag er fredag 12. april.


Hvem sidder i komiteen?

I komiteen sidder Helle Mathiasen (V), der er formand for byrådets kultur- og fritidsudvalg og også formand for kulturpris-komiteen. Derudover består komiteen af kulturkonsulent Carsten Jensen, formand for Kulturelt Samråd Ikast-Brande Carsten Dalgaard, direktør for Brande Bladet Villy Jensen og undertegnede Jacob Hove, Ikast-Brande-redaktør Ikast Avis og Herning Folkeblad.

Komiteen nominerer tre-fem kandidater som mulige vindere. I løbet af månederne op til overrækkelsen portrætteres de nominerede i Focus.

Vinderoverrækkelsen dækkes også efterfølgende.


Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune