Tip os log ind
Bording Lokalråd arbejder hårdt for at gøre byen endnu bedre at bo i. På rådets årsforsamling fortalte formand Evald Asp Sørensen, at byen er vokset med 200 indbyggere over det seneste årti, men der er en udfordring med et lavt fødselstal.
Foto: Henrik Ole Jensen

Lokalråd oplever stor opbakning

Bording Lokalråd arbejder hårdt på flere emner. Et af de helt store er at gøre byen attraktiv for børnefamilier
22. marts 2019, 15.57

Bording Det summer med liv i Bording. Det fremgik tydeligt ved årsforsamlingen hos Bording Lokalråd, der blev holdt onsdag aften i hallens mødelokale.

- Vi var 35, og det dækkede blandt andet repræsentanter for en del af byens foreninger. Faktisk den største dækning jeg har oplevet i min tid i lokalrådet, fortæller lokalrådsformand Evald Asp Sørensen.

- Det ser jeg som rigtig positivt og et tegn på, at foreningerne vil dele deres forskellige budskaber og ønsker med hinanden, tilføjer han.

Men byens rige foreningsliv er udfordret af, at det er ganske små årgange, som lige nu er på det sted i livet, hvor de stifter familier.

Det giver et lavt fødselstal.

- Jeg har oplevet, at vi i 1978 havde fire spor ved skolestart. Der var 84 børn. Jeg ved det præcist, for jeg arbejdede på Bording Skole, og min datter var på den årgang, fortæller Evald Asp Sørensen og fortsætter:

- I år starter kun halvt så mange børn i 0. klasse. Det er ikke kun en midlertidig udfordring. Prognoserne viser, at også de kommende år vil der kun være 38-40 elever ved skolestart.


Byen vokser

Fødselstallet står i skærende kontrast til, at befolkningstallet i Bording faktisk vokser.

- I Bording - indenfor byskiltene - har der siden 2005 været en vækst på 200 personer. Skoledistriktet er på cirka 3800 personer, og der forventes yderligere vækst. Problemet kan være, at væksten sker i den ældre alderskategori. Sådan nogen som mig. Vi får jo ikke flere børn, siger Evald Asp Sørensen med et smil og fortsætter:

- Faktisk er vi den eneste af kommunens fire mellemstore byer: Bording, Engesvang, Nørre Snede og Ejstrupholm, der har oplevet så stor vækst over de seneste 10 år. Men vi mangler flere børnefamilier.


Gode muligheder for bolig

Derfor er en af de store opgaver for Bording Lokalråd at gøre byen endnu mere børnefamilievenlig. Det er den på mange måder i forvejen, men budskabet skal bredes længere ud.

- Det spiller jo en stor rolle, fordi skoledistriktet og foreningslivet er stort set identiske. De stakkels børn kan ikke holde liv i alle de foreninger, vi har i Bording. Så vi mangler nogle unge familier, der kan forsyne byen med børn, siger lokalrådsformanden.

Han påpeger, at der er et rigt udbud af billige byggegrunde og et bredt udvalg af lejeboliger.

- Vi har brug for at gøre os lækre overfor børnefamilier. Byen har faciliteterne til, at de kan få det godt her, siger Evald Asp Sørensen.


Bestyrelsen

Til Bording Lokalråds årsforsamling var der valg af tre medlemmer for to år. Annie Bech Nielsen og John Laue ønskede ikke genvalg.

Bestyrelsen ser nu således ud: Evald Asp Sørensen fortsætter som formand. Eddie Sørensen (kasserer).Kim Rune Christensen (sekretær og webmaster).Medlemmer: Birgit Linaa Pedersen, Kaj Bach Pedersen, Gitte Nielsen (nyvalgt) og Poul Bak. Suppleanter: Erlang Hagelskær og Joachim Glerup (nyvalgt, afløser Michael Nielsen.)

Jakob Lauridsen modtog genvalg som revisor.

Ordet er ditMere Bording