Tip os log ind
  • 1/: Efter mandagens byrådsmøde blev det afsløret hvilke firmaer, der er valgt til at opføre Brandes nye skole. Borgmester Ib Lauritsen ses her sammen med tre repræsentanter for holdet: Niels Haugaard, partner og arkitekt hos GPP Arkitekter A/S, Lasse Ebler, projektchef, NCC Danmark A/S og Henrik Korr, områdedirektør hos NCC Danmark A/S.
    Foto: Thomas Vang Nielsen
  • 1/: Arkitekterne løftede en flig af, hvordan den nye skole i Brande kommer til at se ud. ?Illustration: GPP Arkitekter A/S

De skal bygge Brandes nye skole

Byrådet har nu valgt, hvem der skal opføre Brandes nye skole
09. april 2019, 08.03

Brande De store smil var fremme, da det mandag aften efter byrådsmødet blev afsløret, hvilken gruppe af firmaer, der sammen har vundet den store opgave med at opføre en ny skole i Brande - til erstatning for den skimmelsvamp-ramte Præstelundskole.

Totalentreprisen skal varetages af NCC Danmark A/S med underrådgiverne GPP Arkitekter A/S, SMAK architects ApS, Sloth Møller Rådgivende Ingeniører A/S og byMunch by- og landskabsdesign ApS.

- Vi er lige så glade for det, som I er, og vi glæder os rigtig meget til at bygge jeres skole, lød det med et smil fra Henrik Korr, områdedirektør hos NCC Danmark A/S.


Mange ønsker at opfylde

Byggeriet, der er det økonomisk største i Ikast-Brande Kommunes historie, har haft stor interesse, og vinderen er fundet ud af et meget stærkt felt på fem bydende teams.

Den nye skole skal foruden skole også indeholde fællesbibliotek, borgerservice, lokalhistorisk arkiv, musikskole, ungdomsskole, tandpleje, sundhedspleje og heldagslegestue for dagplejen.

- Der er mange rum, og mange ønsker, der skal opfyldes for mange forskellige parter. Så det er en rigtig spændende opgave. Det er meget mere end bare en skole, fortalte Niels Haugaard, partner og arkitekt hos GPP Arkitekter A/S fra Aarhus.


Unik placering

Borgmester Ib Lauritsen ser frem til, at skolebyggeriet nu går ind i en ny fase.

- Det bliver hele byens hus. Det bliver et samlingspunkt, der tilfører Brande nye muligheder og forener læring, kultur, natur og bevægelse. Den særlige placering midt i parken er helt unik, og projektets intentioner om at styrke dette grønne frirum gør, at vi får et sted, hvor folk færdes på tværs af alder og aktiviteter ikke bare indenfor, men også udenfor, udtaler Ib Lauritsen.


Store og små fællesskaber

Formand for Børne- og Undervisningsudvalget Simon Vanggaard, er især begejstret for de læringsmiljøer, den nye skole tilbyder eleverne:

- Det er afgørende, at eleverne synes, det er sjovt at lære - også for underviseren. Børn og unge har forskellige forudsætninger og forskellige måder at lære på, og det stiller store krav til de rum og læringsmiljøer, vi tilbyder dem. Vinderprojektet lever i den grad op til vores krav om fleksibilitet og bevægelse i både leg og læring - og især indfrier det, at der skal være rum til at være en del af både store og små fællesskaber. Nu starter en proces med at få de sidste detaljer forhandlet på plads.


Borgermøde om skolen

Præsentationen i byrådssalen var ganske kort.

- I aften har vi ikke tænkt os at præsentere hele projektet. Det overlader vi til borgermødet 23. april i Brande. Vi lover, at der bliver rigtig god tid til at kigge på alle detaljerne ved mødet, sagde Ib Lauritsen.

Efter borgermødet starter en dialog- og brugerinddragelsesproces, hvor udvalgte grupper skal være med til at tilpasse vinderforslaget, så det passer endnu bedre til de daglige formål, som skolen skal have.

Spørgsmålet om, hvornår der tages første spadestik, kunne Henrik Korr kaste lys over:

- Byggestart hedder starten af januar 2020. Derefter vil der gå en byggetid på cirka halvandet år, før skolen er klar til brug.


Ordet er ditMere Brande