Tip os log ind
  • 1/: Helene Schiøtt (t.v.) og Emma Petersen var i gang med at bage kager, og begge piger var glade for at være kommet på det mest populære spor: Bagedysten:
  • 1/: Sporet Treehouse, hvor man kunne prøve kræfter med træklatning og nyde naturen. Her var verdensmålet »Livet på land«, som blandt andet skal fremme bæredygtigt skovbrug.
  • 1/: Et af de andre udehold byggede blandt andet en gynge. Dette spor var også for de, der elsker at være i naturen.
  • 1/: Her ses sporet KreaRedesign. Et spor for de, der synes, at genbrug er fedt, og som gerne vil lave sit eget design på gamle møbler.

Hundredvis af efterskoleelever til festival i Ikast

I disse dage er der gang i den på Hyldgårdsskolen til KFUM og KFUK's læringsfestival
16. april 2019, 12.28

Ikast Tro, håb og Tinder. Bagedysten, træklatning, korsang. Det er blot et udpluk af de aktiviteter - også kaldet spor, som hundredvis af efterskoleelever deltager i netop nu på Hyldgårdsskolen til efterskolefestival. Det er er et koncept under KFUM og KFUK, hvor cirka 700 efterskoleelever deltager i en festival i påsken. Underviserne er frivillige, der brænder for at skabe oplevelser for eleverne.

Rundt på hele skolen er de mange forskellige spor med til at skabe venskaber, de er med til at skabe sjov, og de er med til at give eleverne et nyt billede af den verden, de lever i.

Eksempelvis har bagedystholdet fokus på at lave nogle gode kager. Men de har også fokus på madspild og på overforbrug i husholdningen.

- Hver aktivitet er bundet op på et af FN's 17 verdensmål, og undervisningen sker i en samskabende ramme, der skal udbygge elevernes relationelle kompetencer, imens de fordyber sig i et givet emne, forklarer Kristine Strunge, der er blandt de frivillige. Festivalen varer frem til i morgen, og i aften skal eleverne blandt andet se stand-up med Christian Fuhlendorff.
Ordet er ditMere aoib.dk